27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Σε πτώχευση οδηγείται η Fisker

Ειδήσεις Ελλάδα

Η startup ηλεκτρικών οχημάτων Fisker κατέθεσε αίτηση πτώχευσης λόγω υπερβολικής κατανάλωσης μετρητών καθώς προσπαθούσε να παραδώσει το SUV Ocean στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η εταιρεία επιδιώκει να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να αναδιοργανώσει το χρέος της.

Η Fisker Group, κατέθεσε αίτηση για πτώχευση βάσει του Κεφαλαίου 11 στο Ντελαγουέρ στις 17 Ιουνίου, με εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και υποχρεώσεις μεταξύ 100 εκατομμυρίων και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Fisker ανέφερε ότι, όπως και άλλες εταιρείες της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, αντιμετώπισε διάφορους αντίξοους παράγοντες που επηρέασαν την αποτελεσματική λειτουργία της.

Η πτώχευση της Fisker έρχεται καθώς οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην επιβράδυνση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και στη μείωση της ζήτησης των καταναλωτών.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Henrik Fisker, είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο για την ικανότητά της να παραμείνει σε λειτουργία και είχε διακόψει τις επενδύσεις σε μελλοντικά έργα μέχρι να εξασφαλίσει συνεργασία με μια αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η Fisker ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 15%. Η παραγωγή του Ocean σταμάτησε τον Μάρτιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό