33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σε περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ: Πολιτική αδυναμία οι διαγραφές απαντούν οι αμφισβητίες του Ανδρουλάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τραύματα που δύσκολα θα επουλωθούν άφησαν οι κάλπες οι ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τις αντιρρήσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη απάντησε σε όσους τον αμφισβητούν με σκληρή γλώσσα και σαφείς προειδοποιήσεις, απειλώντας με διαγραφές σε όσους επιμένουν να καλλιεργούν όπως είπε το τοξικό κλίμα.

Άμεση όμως ήταν η απάντηση των στελεχών που επιμένουν και ζητούν να κριθούν και τα πρόσωπα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που χαρακτήρισαν τις απειλές για διαγραφές πολιτική αδυναμία και ζήτησαν εκλογές από τη βάση και για το θέμα της ηγεσίας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανα πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν το Νίκο Ανδρουλάκη στην τοποθέτηση του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ, απαντούν: «Η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 έως 14%. Εξάλλου όλοι οι φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ.»

Ως αυτή την ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και αναμένει τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την Τετάρτη και της ΚΠΕ στις 30 Ιουνίου για να καταθέσει συνολική πλατφόρμα για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, πολιτικό πλαίσιο και οδικό χάρτη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Εκεί, και θα συζητηθούν τα πάντα, στον βαθμό που δεν μας προλάβουν άλλου τύπου εξελίξεις…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό