19.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Σε νέα φάση η κρίση στη Μέση Ανατολή: Η ηγεσία της Χεζμπολάχ «ξεκληρίστηκε», ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξόντωσαν τους πιθανούς διαδόχους του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς να τους κατονομάσει.

«Υποβαθμίσαμε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Εξοντώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων τον ίδιο τον Νασράλα και τον αντικαταστάτη του Νασράλα και τον αντικαταστάτη του αντικαταστάτη», ανέφερε ο Νετανιάχου στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο άνθρωπος που εμφανιζόταν ως ο πιθανότερος διάδοχος του Νασράλα, πιθανότατα «εξοντώθηκε». Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιον εννοούσε ο Νετανιάχου όταν αναφέρθηκε στον «αντικαταστάτη του αντικαταστάτη».

Στο ίδιο μήνυμά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους κατοίκους του Λιβάνου να επαναστατήσουν κατά της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και να την ανατρέψουν, για να αποφύγουν την καταστροφή της χώρας τους. Ο Νετανιάχου με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στα αγγλικά απευθύνθηκε στους κατοίκους του Λιβάνου καλώντας τους να αντισταθούν στη Χεζμπολάχ για να αποτρέψουν τη μετατροπή της χώρας τους σε σωρό ερειπίων όπως η Γάζα.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, έχει το δικαίωμα να πολεμήσει και θα νικήσει» προειδοποίησε ο Νετανιάχου. 

Prime Minister Netanyahu in a direct message to the Citizens of Lebanon:

You have an opportunity to save Lebanon before it falls into an abyss of destruction and suffering similar to Gaza pic.twitter.com/vXJIFJ0CIu

— Mossad Commentary (@MOSSADil) October 8, 2024

«Μην αφήσετε τους τρομοκράτες να καταστρέψουν το μέλλον σας όπως έκαναν τόσα χρόνια. Σταθείτε στο ύψος σας και πάρτε πίσω της χώρα σας. Έχετε μια ευκαιρία που είχε να φανεί για δεκαετίες. Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τον Λίβανο, πριν πέσει στην άβυσσο ενός μακρού πολέμου που θα οδηγήσει στην καταστροφή και στον όλεθρο όπως έγινε στη Γάζα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Πρακτικά το μήνυμα του Νετανιάχου φαίνεται να είναι προπομπός των εκτεταμένων αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που θα ξεκινήσουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα εδάφη του Λιβάνου για την εξάρθρωση της Χεζμπολάχ, στο ίδιο μοτίβο με τις χερσαίες επιχειρήσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα στη Γάζα και την έχουν μετατρέψει σε σεληνιακό τοπίο. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό