16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε νέα άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το δολάριο

Υπό διαρκή πίεση βρίσκονται οι αγορές ομολόγων καθώς η συνέχιση των εχθροπραξίων στην Ουκρανία οδηγεί σε περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού, προκαλώντας ταυτοχρόνως σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην οικονομία. Είναι ενδεικτικό ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέττα προειδοποίησε σήμερα ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα μπορούσαν να πέσει σε αρνητικό έδαφος φέτος. Όπως δήλωσε εξαιτίας της μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής σε μία πιο περιοριστική κατεύθυνση, προκειμένου να μειώσει τον υψηλό πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καταρρεύσει η οικονομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 69 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε περαιτέρω στο 2,73% από 2,65% χθες έναντι 0,65% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,08%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το δολάριο καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0908 δολ. από το επίπεδο των 1,0906 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0923 δολ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό