20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε μια εβδομάδα η παρουσίαση του Cadillac Project GTP

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Cadillac έκανε γνωστό πως την επόμενη Πέμπτη 9 του μήνα θα παρουσιάσει το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο, τέταρτης γενιάς, το οποίο θα συμμορφώνεται στους κανονισμούς της LMDh κατηγορίας, για αγώνες αντοχής των πρωταθλημάτων IMSA και WEC, και κατ’επέκταση για το Le Mans.

Το LMDh υβριδικό πρωτότυπο της Cadillac με κωδική ονομασία Project GTP, θα αγωνιστεί στα πρωτάθλημα της IMSA και στο WEC από το 2023 και η εξέλιξη του γίνεται σε συνεργασία με την ιταλική Dallara (ένας από τους τέσσερις αδειοδοτημένους κατασκευαστές πλαισίων), ενώ θα τρέξει με τις ομάδες Action Express Racing και Chip Ganassi Racing.

Η Cadillac διατηρεί την παρουσία της στους αγώνες αντοχής αυτοκινήτων και γίνεται ο πέμπτος κατασκευαστής στην LMDh κατηγορία, μετά την Acura, την Audi, την BMW, την Porsche και την Lamborghini.

Η αμερικάνικη εταιρία συνεργάζεται με την Dallara από το 2017, όπου παρουσίασαν την Cadillac DPi-V.R (με πλαίσιο την Dallara P217 LMP2). Το εν λόγω αγωνιστικό κατέκτησε δύο πρωταθλήματα IMSA (2017 και 2018), υπό τους ισχύοντες κανονισμούς Dpi (Daytona Prototype International).

To αγωνιστικό του ντεμπούτο θα γίνει στον αγώνα των 24 ωρών της Daytona το 2023, που ανοίγει τη σεζόν του πρωταθλήματος IMSA.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό