12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε μαύρο ή λευκό χρώμα, αν θες να παραλάβεις γρήγορα το νέο σου αυτοκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ακόμα “θύμα” των τεράστιων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι τα χρώματα των αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές στην Ευρώπη περιορίζουν τις επιλογές τους προκειμένου τα οχήματα να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων και να φτάνουν στα χέρια των πελατών πιο γρήγορα.
Υπό κανονικές συνθήκες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στην εξατομίκευση των αυτοκινήτων, αλλά για ακόμα μια φορά ακολουθούν το παράδειγμα της Tesla, η οποία δεν προσφέρει πολλές επιλογές όσον αφορά το customization. Για παράδειγμα, η αμερικάνικη εταιρία προσφέρει τα Model 3/Y σε πέντε χρώματα, το λευκό Pearl White, το ανθρακί Midnight Silver, το μπλε Deep Blue, το μαύρο Solid Black, και το κόκκινο.

Η Renault προσφέρει ένα “Fast track” πρόγραμμα για το Arkana, και εγγυάται ότι οι παραδόσεις του θα γίνονται το πολύ σε 30 ημέρες, που είναι ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με το μέσο χρόνο αναμονής των πέντε μηνών. Τούτου λεχθέντος, οι πελάτες του coupe crossover της γαλλικής εταιρίας έχουν μόνο τρεις χρωματικές επιλογές, το λευκό και το γκρι, όταν η πλήρης γκάμα των χρωμάτων έχει έξι επιλογές. Επιπλέον, υπάρχει μόνο ένα επίπεδο εξοπλισμού -το RS Line- και μόνο μία επιλογή κινητήρα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι Fast-track παραγγελίες του Arkana αντιπροσώπευαν το ήμισυ όλων όσων έγιναν στη Γαλλία τον περασμένο μήνα, με τη Renault να αναφέρει ότι εάν ένας αγοραστής ζητήσει πρόσθετες επιλογές, η παράδοση δεν είναι εγγυημένη.
Από την άλλη, το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο της Γερμανίας κατασκευάζει μόνο μαύρα και λευκά Model Y, ενώ αν επιλέξεις το κόκκινο, το μπλε ή το ανθρακί, το Model Y θα έρθει από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη και δεν θα το παραλάβεις πριν τον Μάρτιο του 2023, το νωρίτερο. Τα Model Y σε μαύρο ή άσπρο, θα παραδοθούν φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό