22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε κερδοφόρα τροχιά το 2021 η Castor Maritime του Π. Παναγιωτίδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Γιώργου Γεωργίου[email protected]

Με κέρδη έκλεισε το 2021 η Castor Maritime, συμφερόντων του Πέτρου Παναγιωτίδη, ανακοινώνοντας, παράλληλα, νέες ναυλώσεις για αρκετά πλοία του στόλου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή κατέγραψε καθαρά κέρδη 29,2 εκατ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, έναντι ζημιών 768.912 χιλιάδων δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Στο σύνολο του 2021, τα κέρδη ανήλθαν σε 52,2 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 1,7 εκατ. δολαρίων το 2020.

Τα έσοδα «σκαρφάλωσαν» στα 60 εκατ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 από 4,3 εκατ. δολάρια. Αυτή η άνοδος αποδίδεται από την εταιρεία στην αύξηση των διαθέσιμων ημερών, μετά την απόκτηση και την παράδοση 22 πλοίων από τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Παράλληλα, η αύξηση στα έσοδα οφείλεται και στην «υγιή ναυτιλιακή αγορά χύδην ξηρού φορτίου», η οποία επέφερε υπερδιπλάσιο ναύλα για τα πλοία του στόλου.

Αναπτυξιακά πλάνα

Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία ανακοίνωσε νέες ναυλώσεις για τα Magic Twilight, Magic Argo, Magic Sun, Magic Venus, Magic Rainbow, Magic Vela και Magic Nebula.

«Το 2021 ήταν ένα μετασχηματιστικό έτος για την Castor. Σημειώσαμε σημαντική ανάπτυξη, ολοκληρώνοντας το έτος με 29 πλοία, και καταγράψαμε ισχυρές ταμειακές ροές, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του έτους» σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Πέτρος Παναγιωτίδης.

«Επωφελούμαστε από μία υγιή θέση ρευστότητας και χαμηλή μόχλευση και τον Ιανουάριο υπογράψαμε μια νέα πιστωτική διευκόλυνση. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ελκυστικές ευκαιρίες ενίσχυσης του στόλου, για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Castor» πρόσθεσε.

Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο από 29 βαπόρια, 20 εκ των οποίων είναι bulk carriers και 9 tankers.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό