15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε καταστολή σε ΜΕΘ η ερπετολόγος από την οχιά που την δάγκωσε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ερπετολόγος δίνει μάχη για τη ζωή της, στη Θεσσαλονίκη. Η οχιά την έστειλε στην εντατική με γιατρούς να παρακολουθούν την πορεία της υγείας της…

H 43χρονη ερπετολόγος παραμένει στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, με την κατάσταση της υγείας της, να χαρακτηρίζεται σταθερή. Δύο 24ωρα από τη μέρα που η οχιά την δάγκωσε σε σχολείο, οι στενοί συγγενείς της παραμένουν ανάστατοι, όπως και οι αυτόπτες μάρτυρες των όσων έγιναν σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών. Όλοι εύχονται η νεαρή εθελόντρια να συνέλθει και σύντομα να πάρει εξιτήριο.

Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κρίνεται η κατάσταση της 43χρονης εθελόντριας στις διασώσεις ζώων που τη δάγκωσε οχιά την Παρασκευή 26 Μαϊου του 2023, σε σχολείο επί της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη ερπετολόγος παραμένει σε καταστολή υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της, στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η άτυχη εθελόντρια έπαθε αναφυλακτικό σοκ λίγο αφότου δέχθηκε το δάγκωμα από την οχιά και μάλιστα διασωληνώθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί πως η ερπετολόγος έφθασε αιμοδυναμικά ασταθής στο νοσηλευτικό ίδρυμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων, με την 43χρονη εθελόντρια να φτάνει πρώτη.

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα και στη συνέχεια η εθελόντρια φορώντας ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί – τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς μπορεί να βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανόν να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Η ερπετολόγος κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Πληροφορίες: ΕΡΤ, voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό