15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα – «Δεν θα προκαλέσουμε αλλά θα αμυνθούμε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση της Κίνας στην επίσκεψη Πελόζι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

«Η Ταϊβάν δεν θα προκαλέσει συγκρούσεις, αλλά θα υπερασπιστεί σθεναρά την κυριαρχία και την εθνική της ασφάλεια», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν, απαντώντας στα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στο νησί.

Η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους κοντά στα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν, μια ημέρα αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έκανε ένα ταξίδι διατυπώνοντας την αλληλεγγύη της στο αυτοδιοικούμενο νησί.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε, ότι η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. «Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι δεν είναι λόγος για την Κίνα να αντιδρά υπερβολικά ή να απειλεί την Ταϊβάν ή να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο Reuters.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ταϊβάν τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, και συνεπώς αυτό δεν αποτελεί λόγο για την Κίνα να υπερβάλλει στην αντίδρασή της», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό