25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε κατάσταση αναμονής ο Λίβανος, περιμένοντας την αντίδραση της Χεζμπολάχ

Ειδήσεις Ελλάδα

Για άλλη μία φορά ο Λίβανος, βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας την αντίδραση της Χεζμπολάχ έναντι του Ισραήλ, μετά την πρωτοφανή επίθεση με τις εκρήξεις των βομβητών.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τότε που η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ξεκίνησε την εκστρατεία της κατά του Ισραήλ λόγω του πολεέμου στην Γάζα, η χώρα αναρωτιέται αν θα παρασυρθεί σε έναν ακόμη πόλεμο με το Ισραήλ.

Η επίθεση της Τρίτης μπορεί να την έφερε πιο κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στη Χεζμπολάχ και σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και οργή, καθώς ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και παιδιά.

Ένα οκτάχρονο κορίτσι, σκοτώθηκε την ώρα που έπαιρνε τον βομβητή του πατέρα της

Ένα 11χρονο αγόρι και τέσσερις εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Νταχίγια, προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό, σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Περίπου 2.800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ομιλία Νασράλα

Η επίθεση ήταν μια άνευ προηγουμένου παραβίαση της ασφάλειας για τη Χεζμπολάχ. Οι βομβητές είχαν διανεμηθεί στα μέλη της οργάνωσης ακριβώς εξαιτίας των ανησυχιών ότι το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο είχε παραβιαστεί από το Ισραήλ και ότι τα smartphones χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό και τη δολοφονία των μαχητών της.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, θα αντιδράσει δημόσια για πρώτη φορά την Πέμπτη, σε ομιλία του προς τους υποστηρικτές του. Η οργάνωση κατηγόρησε το Ισραήλ, υποσχόμενη να απαντήσει. Το Ισραήλ, ως συνήθως, δεν έχει σχολιάσει.

 Όλες οι εξελίξεις στο liveblog στο naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό