26 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε κατάσταση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς κατεύθυνση έκλεισε ο S&P 500 τη σημερινή συνεδρίαση, αφού ενδοσυνεδριακά άγγιξε ιστορικό υψηλό, με την αγορά να περιμένει εναγωνίως τη συνεδρίαση της Federal Reserve αύριο Τετάρτη.

Ο δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 5.634,58 μονάδες, αφού νωρίτερα άγγιξε ιστορικό υψηλό στις 5.670,81 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με μικρή άνοδο 0,2% στις 17.628,06 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Dow Jones υποχώρησε 15,9 μονάδες ή 0,04%, για να κλείσει στις 41.606,18 μονάδες, αφού και αυτός άγγιξε στην αρχή της συνεδρίασης ιστορικό υψηλό.

Τα ιστορικά υψηλά του S&P 500 και του Dow Jones λαμβάνουν χώρα σε μία ιστορικά δύσκολη περίοδο για την αγορά. Ο Σεπτέμβριος θεωρείται ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 στη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, καταγράφοντας μηνιαίως απώλειες 1,3%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Η Wall Street είναι σε κατάσταση αναμονής για τη σημερινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, για το εάν θα κάνει μείωση των 25 ή των 50 μονάδων βάσης, κίνηση που θα στηρίξει τα κέρδη των επιχειρήσεων. Traders δίδουν ένα ποσοστό 63% για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, από 47% την Παρασκευή, αν και είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το 67% στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης.

Τα σημερινά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής ήταν καλύτερα του αναμενομένου και έδειξαν ότι η ευρωστία του Αμερικανού καταναλωτή παραμένει σταθερή. Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν απρόσμενα κατά 0,1% τον Αύγουστο έναντι προβλέψεων για μείωση 0,2%, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Σύμφωνα με ορισμένους επενδυτές, μία μεγαλύτερη μείωση θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανησυχίες για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Στηβ Σόσνικ της Interactive Brokers εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Fed κλίνει προς μία μείωση των 25 μονάδων βάσης, ωστόσο επισημαίνει ότι τόσο χρόνια εμπειρίας του έμαθαν να σέβεται το μήνυμα της αγοράς. Και αυτό το μήνυμα κάνει λόγο για μείωση των 50 μονάδων βάσης, σημειώνει.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ενδεχομένως να υπάρξει απογοήτευση εάν η Fed επιλέξει τις 25 μονάδες βάσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό