22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε Κατάρ και Γερμανία ο Μπλίνκεν για το Αφγανιστάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί το Κατάρ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου βρίσκονται Αμερικανοί διπλωμάτες υπεύθυνοι για το Αφγανιστάν μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν. Στο Κατάρ διεξάγονται οι κύριες συζητήσεις της διεθνούς κοινότητας με το ισλαμιστικό κίνημα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αν θα έχει συνομιλίες στη Ντόχα με εκπροσώπους των Ταλιμπάν που πλέον ελέγχουν το Αφγανιστάν.

Στη συνέχεια ο Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία, από όπου θα διοργανώσει με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας μια διαδικτυακή υπουργική συνάντηση είκοσι χωρών, με αντικείμενο το Αφγανιστάν.

«Συνεχίζουμε να διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν σε θέματα που είναι σημαντικά», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Παράλληλα τόνισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε «διαρκή επαφή» με Αμερικανούς που παραμένουν στο Αφγανιστάν και εξακολουθούν να επιθυμούν να φύγουν από την χώρα.

Διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διπλή υπηκοότητα και τα σπίτια τους βρίσκονται στο Αφγανιστάν και οι οικογένειές τους ζουν εκεί.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό