31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σε κάθετη πτώση η αξία των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα έχουν γίνει φθηνότερα από τα αντίστοιχα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην αγορά αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με μια μελέτη που αφορούσε 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, η μέση αξία ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού έχει μειωθεί σχεδόν 30% σε ετήσια βάση.

Από τον Μάιο του 2024, τα μεταχειρισμένα EV είναι κατά μέσο όρο 8,5% φθηνότερα από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τις τιμές να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 28.757 δολάρια για τα EV έναντι 31.424 δολαρίων για τα συμβατικά.

Πρόκειται για μια δραματική αλλαγή από τον Ιούνιο του 2023, όταν τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά κόστιζαν 25,1% περισσότερο από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η μελέτη ανέλυσε οχήματα ηλικίας ενός έως πέντε ετών που πωλήθηκαν τον Μάιο του 2023 και του 2024.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν βλέπουν πλέον τα EV ως premium οχήματα.

Αντιθέτως, τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θεωρούνται μειονεκτικά, καθιστώντας τα λιγότερο επιθυμητά και πολύτιμα από τα παραδοσιακά μοντέλα.

Σημείωσε ότι, ενώ η πτώση των τιμών των μεταχειρισμένων EV είναι σημαντική, δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια σταθεροποίησης αυτής της τάσης.

Η πτώση των τιμών των EV αποδίδεται στη χαμηλή ζήτηση και στην υπερπροσφορά ηλεκτρικών που εισέρχεται στη μεταχειρισμένη αγορά, ιδίως καθώς περισσότερα οχήματα βγαίνουν από τη μίσθωση.

Εάν δεν υπάρξει κάποιος σημαντικός καταλύτης που θα ενισχύσει τη ζήτηση ηλεκτρικών, οι τιμές είναι πιθανό να συνεχίσουν να πέφτουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό