20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε Ιταλίδα διπλωμάτη ανήκει το αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε στου Παπάγου

Ειδήσεις Ελλάδα

Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου, το οποίο ανήκει σε Ιταλίδα διπλωμάτη.

Ειδικότερα, το αυτοκίνητο το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα βρισκόταν στην οδό Μπλέσσα στου Παπάγου.

Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες προσέγγισαν τη μονοκατοικία στο γκαράζ της οποίας ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο και πυρπόλησαν το όχημα με εύφλεκτο υγρό. Στο σημείο βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μικρές ζημιές υπέστη ακόμη ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Τον εμπρησμό καταδίκασε με ανάρτησή του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. «Επίθεση κατά της ανωτάτης συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στη Susanna Schlein για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου» έγραψε στο Twitter ο Ταγιάνι. «Σήμερα θα είμαι στην Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Ταγιάνι επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου του ΕΛΚ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Attentato contro il Primo Consigliere dell’Ambasciata d’Italia in #Grecia. Ho telefonato a Susanna Schlein per esprimerle la mia solidarietà. Oggi sarò ad #Atene per incontrare il Primo Ministro @kmitsotakis. Visiterò l’Ambasciata d’Italia.

— Antonio Tajani (@Antonio_Tajani) December 2, 2022

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό