18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε εφαρμογή η νέα πολιτική κατά του password sharing στις ΗΠΑ και άλλες χώρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος το password sharing στις ΗΠΑ και σε μερικές ακόμη χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρουμανία, καθώς η Netflix ανακοίνωσε επίσημα πως θα αρχίσει να αποστέλλει ενημερωτικά emails στους κατόχους λογαριασμών για τις αλλαγές που έρχονται στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Η εταιρεία αποκάλυψε πως όσοι δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη και θέλουν να συνεχίσουν τον ίδιο λογαριασμό θα χρειαστεί είτε να μεταφέρουν το δικό τους προφίλ σε έναν νέο λογαριασμό, είτε ο διαχειριστής του λογαριασμού να πληρώσει για ένα έξτρα μέλος $7.99/μήνα. Στην σελίδα υποστήριξης ξεκαθαρίζεται πως το κάθε έξτρα μέλος θα έχει το δικό του password και προφίλ, ενώ θα πρέπει να είναι κάτοικος της ίδιας χώρας με τον διαχειριστή του λογαριασμού. Στα «προνόμια» τους περιλαμβάνεται η θέαση και το download περιεχομένου για offline παρακολούθηση σε μία συσκευή.

Επιπλέον, ο διαχειριστής – ιδιοκτήτης του λογαριασμού θα πρέπει να ορίσει μία συγκεκριμένη τοποθεσία που θα θεωρείται το «σπίτι» από τη Netflix, με την τελευταία να σκοπεύει να ελέγχει τις διευθύνσεις IP για να καταπολεμήσει τυχόν απόπειρες εκμετάλλευσης του ίδιου λογαριασμού χωρίς πληρωμή του extra μέλους.

Τέλος, η Netflix αναγνωρίζει πως η νέα πολιτική θα διώξει αρκετούς συνδρομητές από την πλατφόρμα, αλλά σε βάθος χρόνου θα βγει κερδισμένη. Κρατήστε, επίσης, ότι το κόστος για προσθήκη extra μέλους είναι σταθερά στα $7.99/μήνα ανεξάρτητα από το πακέτο συνδρομής. Πάντως, η συγκεκριμένη τιμή είναι ελαφρώς μικρότερη από τα $9.99 του βασικού πακέτου.

Από μέρα σε μέρα περιμένουμε την σχετική ενημέρωση και για την Ελλάδα.

[Netflix]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό