27.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Motor Oil – Τέσσερις τραυματίες, τι λέει η εταιρεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ολονύχτια επιφυλακή θα παραμείνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/09) και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. 

Γύρω στις 23.00, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία σε καμία στιγμή δεν απείλησε έμφορτες δεξαμενές, ωστόσο οι πυροσβέστες παρέμειναν στα διυλιστήρια συνεχίζοντας να ρίχνουν νερό και αφρό, με σκοπό να σβήσει και η τελευταία εστία -όσο μικρή κι αν είναι.

Οι πυροσβέστες θα παραμείνουν σε ολονύχτια επιφυλακή στο σημείο, ώστε να εξαλειφθεί και η παραμικρή πιθανότητα κάποιας αναζωπύρωσης, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις. 

Η κινητοποίηση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των δυνάμεων πυρόσβεσης της Motor Oil ήταν ακαριαία, ενώ λειτούργησαν όλα τα συστήματα πρόληψης. Άμεσα έκλεισαν οι στρόφιγγες που συνδέουν τις δεξαμενές με τις εγκαταστάσεις, ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης της φωτιάς. 

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, περίπου στις 17.50 ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σε σταθμό αργού πετρελαίου.  

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Η φωτιά συνέχισε να καίει, ενώ στο σημείο επιχείρησαν πολύ ισχυρές δυνάμεις με δεκάδες πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και γρήγορα απομονώθηκε το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν γύρω στις 20.00 ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπήρχε χώρος για εφησυχασμό.

Από τη φωτιά υπάρχουν συνολικά τέσσερις τραυματίες, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο διακομίσθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ενώ ο ένας έχει τραυματιστεί από το ωστικό κύμα της έκρηξης. 

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 απλά και 1 κινητή ιατρική μονάδα.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Μάχη από την Πυροσβεστική

Από την πρώτη στιγμή στάλθηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο, ενώ 3 ελικόπτερα βρίσκονταν σε επιφυλακή, για να επιχειρήσουν αν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Από την πρώτη στιγμή εξάλλου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις των διυλιστηρίων ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μια τιτάνια μάχη προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο, ώστε να μη φτάσει στις δεξαμενές καυσίμων, που ήταν και το απευκταίο σενάριο.

Eurokinissi

Eurokinissi

Ήχησε το 112

Λίγο πριν τις 18.30 ήχησε το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από την περιοχή προληπτικά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Σκοπός ήταν να μην κινδυνεύσει κανείς στην περίπτωση που η φωτιά επεκτεινόταν στις έμφορτες δεξαμενές, καθώς σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά.  

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της #MotorOil

🆘 Απομακρυνθείτε από την περιοχή

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) September 17, 2024 Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική

Στο μεταξύ, διεκόπη για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Eurokinissi

Από τη Hellenic Train εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι λίγο μετά τις 19.00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων και ομαλοποιήθηκαν σταδιακά τα δρομολόγια του Προαστιακού. 

Eurokinissi

Νωρίτερα, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 είχε παραμείνει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 είχε παραμείνει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ για κάποιο διάστημα διακόπηκε η διέλευση των τρένων στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό