22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε επιφυλακή λόγω καύσωνα: Περιπολίες σε δάση – Επιτήρηση με drones

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύσκεψη για τον παρατεταμένο καύσωνα εξελίχθηκε στο κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και κυρίως και την αποτροπή των δυσάρεστων συνεπειών από αυτόν.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε πως ένα από τα βασικά σημεία ετοιμότητας είναι η πρόληψη και αποτροπή πυρκαγιών.

Γι αυτό τον λόγο η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Πυροσβεστική και όπου χρειαστεί και με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα σχηματίσει μικτές περιπολίες για τον εντοπισμό σημείων που μπορούν να προκληθούν πυρκαγιές.

Οι καθημερινές περιπολίες (πεζές και εποχούμενες) της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτές τις ημέρες θα δώσουν βαρύτητα στον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα και στον άμεσο εντοπισμό πιθανών εστιών, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση για να αποφύγουμε την κλιμάκωση.

Θα γίνει αξιοποίηση και όλων των μέσων επιτήρησης δηλαδή drones και αεροπλάνων AIR TRACTOR προκειμένου να εντοπίσουν τις εστίες φωτιάς.

Κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και μετά οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό