27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη μετοχή της CrowdStrike, αφού τα προβλήματα από το μπλακ άουτ της περασμένης Παρασκευής σε εκατομμύρια συσκευές με Microsoft Windows δεν έχουν επιλυθεί πλήρως.

Να θυμίσουμε ότι καθώς εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων αεροδρόμια, αεροπορικές, νοσοκομεία και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ήρθαν αντιμέτωπα με την «μπλε οθόνη του θανάτου», επικράτησε ένα χάος από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ και από την Ινδία έως την Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν από ένα σφάλμα σε αναβάθμιση λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας για Windows. Δεν επηρεάστηκαν Mac και Linux.

Το προσωπικό της CrowdStrike εξακολουθεί να εργάζεται πυρετωδώς για να βοηθήσει τους πελάτες της εταιρείας να επιλύσουν τα προβλήματά τους.

Με την εταιρεία να θεωρείται υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη κατάρρευση συστημάτων IT στα χρονικά, η μετοχή της υποχώρησε 11% την Παρασκευή και βρίσκεται εκ νέου σήμερα υπό ισχυρή πίεση. Ενδοσυνεδριακά καταγράφει πτώση έως και 13%.

Τι περιμένουν οι ειδικοί

Η Guggenheim Securities υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της CrowdStrike σε «ουδέτερη» από «αγορά». Οι αναλυτές σχολίασαν πως εάν και εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία της εταιρείας, πιστεύουν ότι η εικόνα της έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον αυτό θα πλήξει τις συνδρομές. Τονίζουν πάντως ότι θα μπορούσε να βγει πιο δυνατή από την περιπέτεια αυτή.

Η Goldman Sachs από την πλευρά της διατήρησε τη σύσταση αγοράς για τις μετοχές, αν και επεσήμανε σε σημείωμά της ότι τα deals της CrowdStrike θα καθυστερήσουν πιθανότατα να κλείσουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό