22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι πίθηκοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ζωντανοί βρέθηκαν οι δύο πίθηκοι μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή τους, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ζωολογικός κήπος του Ντάλας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάποιος «πείραξε» το κλουβί τους.

We are thrilled beyond belief to share that our two emperor tamarin monkeys have been found. DPD located the animals early this evening, and called our team to come secure and transport the tamarins back to the Zoo. They will be evaluated by our veterinarians this evening. pic.twitter.com/bDd49d3uDc

— Dallas Zoo (@DallasZoo) February 1, 2023

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι πίθηκοι βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Λάνκαστερ, ένα νότιο προάστιο του Ντάλας.

Η εξαφάνιση των πιθήκων εντάσσεται σε μια σειρά «ύποπτων» συμβάντων στον ζωολογικό κήπο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στα κλουβιά των σεμνοπιθήκων και μιας νεφελώδους λεοπάρδαλης, ενώ βρέθηκε νεκρός, όχι από φυσικά αίτια, ένας 35χρονος γύπας. Η λεοπάρδαλη δραπέτευσε, υποχρεώνοντας το πάρκο να κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν συνδέονται τα περιστατικά αυτά με την εξαφάνιση των δύο πιθήκων. Την Τρίτη, η αστυνομία του Ντάλας ανάρτησε στο Twitter τη φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα με τον οποίο «θα ήθελαν να μιλήσουν» οι αστυνομικοί σχετικά με την εξαφάνιση των δύο πρωτεύοντων. Μέχρι και σήμερα το πρωί, δεν είχε καταστεί δυνατόν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό