22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε δραματική κατάσταση η εστίαση, κύμα πτωχεύσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλείνουν σωρηδόν τα εστιατόρια στη Βρετανία, με τις επιχειρήσεις που κηρύττουν πτώχευση να είναι περισσότερες από ό,τι κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο αριθμός αυτών των χρεοκοπιών, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Mazars, έχει αυξηθεί στη χώρα κατά 59% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από 984 σε 1.567, σύμφωνα με την εταιρεία. Τους τελευταίους τρεις μήνες αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

«Οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων εστίασης συμβαίνουν τώρα με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι κατά τη διάρκεια της Co», δήλωσε η Ρεμπέκα Ντάκρε, συνεργάτης της Mazars, σύμφωνα με τη μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα εστιατόρια της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα αφενός με το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από το 1981, το οποίο αυξάνει το κόστος τροφίμων και ενέργειας, αφετέρου με μια απότομη επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς και ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ιδίως στις θέσεις εργασίας σεφ, κάτι που αυξάνει τις δαπάνες προσωπικού.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι «συνήθως εξαιρετική για τις επιχειρήσεις» του κλάδου, αλλά «τα εστιατόρια προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και πολλά δίνουν πραγματική μάχη για να επιβιώσουν», πρόσθεσε η Ντάκρε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει κίνδυνος περισσότερων χρεοκοπιών, αν δεν αυξηθεί η κρατική στήριξη.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παρουσίασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας την περασμένη Πέμπτη για να διορθώσει τα οικονομικά της Βρετανίας, παρά την ύφεση στην οποία έχει ήδη εισέλθει η χώρα και το βιοτικό επίπεδο πέφτει κατακόρυφα, σύμφωνα με το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠE, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό