14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε δράση τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων – Προκαλούν καταστροφές σε καλλιέργειες

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ομάδες δίωξης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν η διοίκηση και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων τις «στρατιές» αγριόχοιρων 

Και το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και αυτό που έρχεται, τα συνεργεία δίωξης, αποτελούμενα από κυνηγούς, θηροφύλακες και μέλη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, θα βρίσκονται σε σημεία όπου παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί αγριόχοιρων, προκειμένου να συμβάλλουν στην απομάκρυνσή τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Σαραλιώτης.

Οι οχλήσεις, εξάλλου, κυρίως από καλλιεργητές, σε περιοχές όπως ο κάμπος της Λαψίστας, αλλά και από κατοίκους άλλων περιοχών σε ολόκληρο τον νομό είναι συνεχείς, αφού τα ζώα αναζητούν τροφή, καταστρέφοντας κήπους, καλλιέργειες και περιφράξεις στο πέρασμά τους.

Στόχος η αύξηση των αδειών

Στο μεταξύ, ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, το «στοίχημα» της διοίκησης του Συλλόγου είναι η έκδοση του μεγαλύτερου αριθμού αδειών. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει με το κόστος των αδειών να βρίσκεται στα προ κορωνοϊού επίπεδα, χωρίς αυξήσεις, ούτε και ελαφρύνσεις, όπως είχε γίνει πέρυσι λόγω της μείωσης της θηρευτικής περιόδου εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, η θεώρηση των αδειών ξεκινά από 113,26 ευρώ για την τοπική, 133,26 ευρώ για την περιφερειακή και 163,26 ευρώ για τη γενική. Εννέα τυχεροί, πάντως, που θα κληρωθούν με βάση των αύξοντα αριθμό της άδειας, θα κερδίσουν στα τέλη Δεκεμβρίου κυνηγετικά όπλα.Τέλος, η καθιερωμένη συνάντηση της κυνηγετικής οικογένειας θα γίνει φέτος στις 4 Σεπτεμβρίου, στον Προφήτη Ηλία στους Μουζακαίους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό