26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σε δημοφιλή περιοχή του Αμβούργου, οι πυροβολισμοί εναντίον του άνδρα με το τσεκούρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ένας άνδρας απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι κοντά σε ένα πάρκο φιλάθλων (fan zone) του Euro 2024, στο Σεντ Πάουλι του Αμβούργου.

Η αστυνομία του Αμβούργου επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας με τσεκούρι και βόμβα μολότοφ πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικούς γύρω στις 12:30 τοπική ώρα την Κυριακή, πριν από τον αγώνα του Δ΄ ομίλου Ολλανδία-Πολωνία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο Reeperbahn, μια δημοφιλή περιοχή ψυχαγωγίας στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου. Η περιοχή έχει πλέον αποκλειστεί από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Ένα άτομο απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι και εμπρηστικό μηχανισμό. Η αστυνομία χρησιμοποίησε πυροβόλα όπλα. Ο δράστης τραυματίστηκε και αυτή τη στιγμή λαμβάνει ιατρική περίθαλψη».

Η αστυνομία είπε πως ο εν λόγω άνδρας απείλησε αστυνομικούς προτού του ζητηθεί να ρίξει τόσο το τσεκούρι όσο και τη βόμβα μολότοφ, κάτι που αρνήθηκε να κάνει.

Στη συνέχεια πυροβολήθηκε στο πόδι, με αστυνομικούς και άλλο ιατρικό προσωπικό να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία.

Η αστυνομία του Αμβούργου πρόσθεσε ότι «επί του παρόντος υποθέτει ότι υπήρξε ένας μόνος δράστης» και διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ποδοσφαιρική σύνδεση, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για άλλα κίνητρα.

Το παιχνίδι διεξάγεται στο Volksparkstadion του Αμβούργου, περίπου πέντε μίλια από το κέντρο της πόλης όπου συνέβη το περιστατικό.

Η Γερμανία έχει εντείνει τα σχέδια ασφαλείας για το μεγαλύτερο ηπειρωτικό τουρνουά, το οποίο θα παρακολουθήσουν (συνολικά) 2,7 εκατομμύρια οπαδοί σε 10 στάδια, μαζί με άλλα 12 εκατομμύρια σε ζώνες φιλάθλων.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό