33 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης προχωρεί ο Τραμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με επίθεση κατά της αμερικανικής δικαιοσύνης και προσπαθώντας να εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα πλεκτάνης, αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στην απόφαση της ιστορικής και ομόφωνης καταδίκης του για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

Οι δηλώσεις Τραμπ από τη Νέα Υόρκη διήρκεσαν περί τα 40 λεπτά και είχαν όλα τα συνήθη χαρακτηριστικά των δημόσιων τοποθετήσεων του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ.

Επιτέθηκε προσωπικά και με δριμύτητα εναντίον των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης και του δικαστή που προήδρευσε στην υπόθεσή του, «θρήνησε» για το άδικο της καταδίκης του, αμφισβήτησε την αξιοπιστία και τις καταθέσεις ορισμένων από τους μάρτυρες.

Εμοιαζε περισσότερο με μια εκδήλωση εκτόνωσης, σχολιάζει το BBC, ίσως ευεργετική για την ψυχολογία ενός ανθρώπου που χθες υπέστη μια ιστορική νομική ήττα.

Αν μπορούν σε μένα, μπορούν σε όλους σας

«Πρόκειται για μία περίπτωση (σσ: η καταδίκη του) που σημαίνει ότι εφόσον μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Τραμπ χαρακτηρίζοντας «στημένη τη δίκη» και «διεφθαρμένο» τον δικαστή.

Ακολούθως στράφηκε στο θέμα της μετανάστευσης.

«Είναι κακοί άνθρωποι. Πρόκειται, σε πολλές περιπτώσεις, πιστεύω, για άρρωστους ανθρώπους. Όταν κοιτάς τι συμβαίνει στη χώρα μας, όπου εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν από όλα τα μέρη του κόσμου, όχι μόνο από τη Νότια Αμερική, από την Αφρική, από την Ασία, από τη Μέση Ανατολή, και έρχονται από τις φυλακές και τα άσυλα, και έρχονται από ψυχιατρικά ιδρύματα και φρενοκομεία.

Έρχονται από όλο τον κόσμο στη χώρα μας και έχουμε έναν πρόεδρο και μια ομάδα φασιστών που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό».

LIVE: NBC News Special Report:

Donald Trump speaks after being found guilty on 34 counts of falsifying business records. https://t.co/Fwm03xf52G

— NBC News (@NBCNews) May 31, 2024

Αναφερόμενος στις 34 κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος, ο Τραμπ είπε:

«Ακούγεται πολύ άσχημο. Αλλά ξέρετε, είναι απλώς πλημμέλημα. Αλλά για μένα ακούγεται πολύ άσχημο όταν λένε ότι πλαστογραφώ τα στοιχεία επιχειρήσεων. Αυτό είναι κακό για μένα. Δεν μου είχε ξανασυμβεί».

Εφεση κατά της «απάτης»

«Όσον αφορά στην ίδια τη δίκη, ήταν πολύ άδικη. Δεν μας επετράπη να χρησιμοποιήσουμε τον εκλογικό μας εμπειρογνώμονα σε καμία περίπτωση. Είδατε τι συνέβη σε μερικούς από τους μάρτυρες που ήταν στο πλευρό μας, κυριολεκτικά σταυρώθηκαν από αυτόν τον άνθρωπο» είπε για τον δικαστή Τζιμ Μέρτσαν.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η πλευρά του θα ασκήσει έφεση: «Θα ασκήσουμε έφεση σε αυτή την απάτη».

Για το ενδεχόμενο φυλάκισής του

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο φυλάκισής του, λέγοντας: «Κανονικά θα έλεγα ‘αυτός είναι γέρος’, αλλά δεν νιώθω 77», είπε.

«Μπερδεμένος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «μπερδεμένος, απελπισμένος και ηττημένος», σχολίασε εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, αντιδρώντας στην ασυνάρτητη ομιλία του Ρεπουμπλικανού, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χθες στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη.

«Όποιος είδε (την ομιλία στην τηλεόραση) εξάγει το προφανές συμπέρασμα: αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Μανιασμένος από την ήττα του στις εκλογές του 2020, σε ελεύθερη πτώση λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του, ο Τραμπ κατατρώγεται από τη δίψα του για εκδίκηση», ανέφερε ο Μάικλ Τάιλερ σε μια ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό