22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε ένα κόσμο που πολλοί κοιτάνε το κινητό όταν υπάρχει ανάγκη να είσαι η οδηγός ΚΤΕΛ, Δήμητρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υπέροχη γυναίκα που αποφάσισε να πάει κάθε επιβάτη στο σπίτι του για να τους προστατεύσει από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η οδηγός αστικού του ΚΤΕΛ Κατερίνης λέγεται Δήμητρα Τζιάτζιου και έγινε viral για όλους τους σωστούς λόγους.

Η κακοκαιρία «Atena» έπληξε τη χώρα με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, προκαλώντας πλημμύρες και κυκλοφοριακό χάος σε πολλές περιοχές. Στην Αττική, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε οχήματα και κτίρια. Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια, ενώ σχολεία σε αρκετές περιοχές παρέμειναν κλειστά.

Την ώρα που είναι να απορεί κανείς για όλο το χάος που δημιουργείται σε κάτι τέτοιες συνθήκες, μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έκανε viral την οδηγό του αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης, Δήμητρα Τζιάτζιου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ εκτελούσε το βραδινό της δρομολόγιο εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, η υπέροχη αυτή γυναίκα αποφάσισε να πάει κάθε επιβάτη στο σπίτι του για να τους προστατεύσει από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αυτή η συγκινητική χειρονομία ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του επαγγελματικού καθήκοντος και ανέδειξε την αξία της ανθρώπινης προσφοράς και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε κάτι τέτοιες στιγμές.

Η προσφορά βοήθειας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή κάποιου

Σε έναν κόσμο όπου οι προκλήσεις και οι δυσκολίες μοιάζουν να αυξάνονται, η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση αποτελούν φάρους ελπίδας και ανθρωπιάς. Η ιστορία της Δήμητρας, που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλους τους σωστούς λόγους, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς. Και αυτό διότι αντί να αφήσει τους επιβάτες αβοήθητους και εκτεθειμένους στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκείνη δεν επέλεξε «να κοιτάει αδιάφορα το κινητό» ή να καταγράφει με αυτό, αλλά τον δύσκολο -όπως αποδεικνύεται καθημερινά- δρόμο. Εκείνον την ανθρωπιάς και που μάλιστα αυτός ο δρόμος είχε και αρκετές στάσεις. Γιατί στην ανθρωπιά εκπτώσεις δεν κάνεις.

Οι δύσκολες στιγμές, όπως φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις, ή προσωπικές τραγωδίες, δοκιμάζουν την αντοχή μας και μας υπενθυμίζουν ΠΑΝΤΑ την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε αυτές τις στιγμές, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η πράξη του να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας, έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ζωές και να δημιουργήσει έναν πιο ανθρώπινο κόσμο. Γιατί όταν προσφέρουμε βοήθεια σε κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη, δεν προσφέρουμε απλώς υλική υποστήριξη, αλλά και συναισθηματική ενίσχυση. Και γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι.

Η οδηγός του αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης που άφησε τους επιβάτες στα σπίτια τους εξαιτίας της κακοκαιρίας μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη»

«Θεωρώ ότι έγινα viral χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο. Ήμουν βάρδια το βράδυ σε γραμμή που πηγαίνει σε 5-6 χωριά. Εκείνη την ώρα είχε πολύ κόσμο μέσα στο λεωφορείο».

«Τρεις μέρες στην Κατερίνη έριχνε απίστευτη βροχή, χαλάζι και κεραυνούς. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνω διότι αφήνουμε και παίρνουμε τον κόσμο από τις στάσεις.

Από τους 30 επιβάτες, οι 12 μου ζήτησαν αν μπορώ να τους αφήσω κοντά στα σπίτια τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη τους άφησα κοντά προκειμένου να μην πάθουν κάποιο ατύχημα και να μην βραχούν.

Θα το ξαναέκανα. Όταν έχω επιβάτη 87χρονο με μπαστούνι που δεν μπορεί να περπατήσει, θα μπορούσα να τον αφήσω 100 μέτρα στη στάση μέσα στη βροχή; Δεν θα το έκανα. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω».

Στη ζωή πρέπει να επιλέξεις ποιος στ’ αλήθεια θες να είσαι

Σε έναν κόσμο που συχνά χαρακτηρίζεται από ατομικισμό και ανταγωνισμό, η πράξη του να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, αποτελεί μια πράξη αντίστασης και μια επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και ας προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, σε όσους τη χρειάζονται. Γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς μια πράξη καλοσύνης, αλλά και μια επένδυση στην ανθρωπιά μας.

Σε ένα κόσμο που πολλοί κοιτάνε το κινητό όταν υπάρχει ανάγκη να είσαι η οδηγός ΚΤΕΛ, Δήμητρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό