15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ένα άρθρο η άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή νομοσχεδίου, ενός άρθρου, που θα αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε, σε συνέχεια δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου, και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, με αφορμή της δηλώσεις της αρμόδιας τομεάρχη και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο υπουργός σημείωσε ότι διαβλέπει μία αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα εκφραστεί και στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Διαβλέπω μια σημαντική αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση της κ. Τζάκρη. Θα κατατεθεί σήμερα ένα μικρό νομοσχέδιο ενός άρθρου που θα καταργεί τους περιορισμούς στους απόδημους, ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους. Συμφωνώ με τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη ότι είναι προσβλητικό και υποτιμητικό για τους απόδημους να μη μπορούν να ψηφίσουν» τόνισε ο κ. Βορίδης, ενώ διευκρίνισε ότι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα την τελευταία 35ετία και να έχουν φορολογική δήλωση στις ελληνικές αρχές.

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα της κυβέρνησης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδης Χατζηγιάννης, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον Σύμβουλο Ακεραιότητας, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη για «στρεψοδικία και διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Τζάκρη».

Ανταπαντώντας, ο κ. Βορίδης αντέτεινε ότι καμία διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Τζάκρη δεν έκανε, καθώς αυτές είναι καταγεγραμμένες στη συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη, όπου δεν βάζει καμία προϋπόθεση για το εκλογικό δικαίωμα των αποδήμων. «Αν θέλετε να υπαναχωρήσετε από την καθαρή θέση της κ. Τζάκρη, είναι δική σας υπόθεση. Πρέπει όμως η θέση σας να είναι καθαρή» προσέθεσε ο υπουργός.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό