35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Σεξουαλική κακοποίηση σε ένα «πολύ ιδιωτικό σχολείο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποινική έρευνα ξεκινά σήμερα η βρετανική αστυνομία για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας, σε ένα οικοτροφείο της κεντρικής Αγγλίας, τη δεκαετία του ’70.

Σε ένα βιβλίο του που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και τιτλοφορείται “A Very Private School” («Ένα πολύ ιδιωτικό σχολείο»), ο Τσαρλς Σπένσερ, ο αδελφός της πρώτης συζύγου του βασιλιά Καρόλου, υποστήριζε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης και σωματικής τιμωρίας όταν ήταν εσωτερικός στο Μέντγουελ Χολ.

Η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας «κατάπληκτη» από τις αποκαλύψεις αυτές. «Είναι δύσκολο να διαβάζουμε πληροφορίες για τις πρακτικές που, δυστυχώς, κάποιες φορές, θεωρούνταν φυσιολογικές και αποδεκτές την εποχή εκείνη», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε.

Σήμερα, η αστυνομία του Νορθάμπτονσιρ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες αυτές. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι οι αρχές έχουν λάβει «έναν αριθμό» καταγγελιών που αφορούν μη πρόσφατα περιστατικά και κάλεσε τυχόν άλλα θύματα να εμφανιστούν και να καταθέσουν.

Ο Τσαρλς Σπένσερ ήταν οκτώ ετών όταν ξεκίνησε να φοιτά στο σχολείο αυτό. Στο βιβλίο του υποστηρίζει ότι τον κακοποίησε μια εκπαιδευτικός όταν ήταν 11 ετών.

«Κάθε τρίμηνο επέλεγε ένα αγόρι για να κοιμηθεί μαζί της και το χρησιμοποιούσε για να έχει σεξουαλικές επαφές. Είχε πλήρη έλεγχο στα αγόρια, επειδή στερούμασταν τη γυναικεία θέρμη και αναζητούσαμε απελπισμένα προσοχή και τρυφερότητα», ανέφερε. Υποστήριζε επίσης ότι τον χτύπησε με τα καρφιά ενός παπουτσιού του κρίκετ ένας καθηγητής λατινικών.

Ο 60χρονος κόμης Σπένσερ, πρώην δημοσιογράφος και πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων, είναι αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας που σκοτώθηκε το 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μία από τις νονές του.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό