31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Σενάρια συνεργασίας του AfD με τη Νίκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατακερματισμένη αποδεικνύεται η Ακροδεξιά στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αδυναμία συνεργασίας έχει βάλει φωτιά στις διαπραγματεύσεις για συγκρότηση συμμαχιών.

Στις διεργασίες αυτές αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο επικαλείται και πληροφορίες του Spiegel. Τα γερμανικά μέσα όπως είναι αναμενόμενο εστιάζουν στις συμμαχίες που επιδιώκει το AfD μετά τον εκλογικό του θρίαμβο στις κάλπες του Ιουνίου, αλλά και τον αποκλεισμό του από την ακροδεξιά ομάδα της Ευρωβουλής, Ταυτότητα και Δημοκρατία.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες προσεγγίζει διάφορα κόμματα, μεταξύ των οποίων και τη Νίκη, που θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως συντηρητικό και όχι ακροδεξιό κόμμα.

Ποιους προσεγγίζει το AfD

«Μετά τον αποκλεισμό του από την ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία στην Ευρωβουλή, το AfD αναζητά εταίρους για τη δημιουργία νέας ευρωομάδας, η οποία πιθανώς θα φέρει το όνομα Souveränisten. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, επικαλούμενο εσωτερική αλληλογραφία, μέλος του AfD φέρεται να αναζητούσε χώρο για εκατό άτομα για  ‘συνάντηση με στόχο τη συγκρότηση ευρωομάδας», αναφέρει το ρεπορτάζ της FAZ, που αναδημοσιεύει και η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Πιθανά μέλη της θα μπορούσαν να είναι το ακροδεξιό κόμμα SOS από τη Ρουμανία, το κόμμα “Το πάρτι τελείωσε” από την Ισπανία ή η ΝΙΚΗ – Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα από την Ελλάδα, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό