30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σελίν Ντιόν: Έπασχε από Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου 17 χρόνια πριν το αποκαλύψει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σελίν Ντιόν συγκλόνισε τον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2022, όταν αποκάλυψε ότι έπασχε από μια σπάνια νευρολογική πάθηση, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου (SPS). Η ασθένεια, που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, με κύρια εστίαση στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, ταλαιπωρούσε κρυφά την τραγουδίστρια για 17 ολόκληρα χρόνια.

Σε μια συνέντευξη που πρόκειται να προβληθεί αύριο Τρίτη (11/6) στην εκπομπή «Today» του NBC, η Ντιόν μοιράζεται την αλήθεια για την πολύχρονη μάχη της με το SPS. Περιγράφοντας το μυστικό που κρατούσε σαν «βαρύ φορτίο», εξηγεί πως έπρεπε να παρουσιάζεται ως ακλόνητη, ενώ παράλληλα ένιωθε το σώμα της να την προδίδει.

«Στηριζόμουν στα όνειρά μου. Όμως, το βάρος της ψεύτικης εικόνας που δημιούργησα βάραινε αφόρητα. Δεν μπορούσα πλέον να λέω ψέματα στους ανθρώπους που με στήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή», εξομολογείται.

Συμπληρώνοντας, η Ντιόν αποκαλύπτει πως η ασθένεια επηρεάζει δραματικά την καθημερινότητά της. «Όταν τραγουδάω, νιώθω σαν να με πνίγει κάποιος», εξηγεί, «και η φωνή μου χάνει τον τόνο της εξαιτίας των σπασμών».

In an exclusive interview with TODAY, singer Celine Dion reveals why she decided to come forward with her diagnosis for stiff person syndrome. “I could not do this anymore,” she says, adding, “Lying for me, the burden was too much.” pic.twitter.com/LJvUrcFjpO

— TODAY (@TODAYshow) June 10, 2024

Ακόμα, η πάθηση την εμποδίζει να ελέγχει τις κινήσεις των ποδιών της, τα οποία «κλειδώνουν» στη θέση τους εάν επιχειρήσει να περπατήσει. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και με τα δάχτυλά της, καθιστώντας δύσκολη ακόμα και την απλή πράξη του μαγειρέματος. Σε μια κρίση σπασμών στο παρελθόν, μάλιστα, υπέστη κάταγμα στα πλευρά.

Παρά τις δυσκολίες, η Σελίν Ντιόν διατηρεί την ελπίδα για επιστροφή στη σκηνή. “Αυτό είναι το όνειρό μου”, καταλήγει με συγκίνηση.

Η αποκάλυψη της Ντιόν φέρνει στο προσκήνιο το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου, μια σπάνια και άγνωστη σε πολλούς ασθένεια, ευαισθητοποιώντας το κοινό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό