27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σεισμός 3,9 στην Κέρκυρα με το καλημέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αισθητή σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαΐου στο νησί της Κέρκυρας. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός στην Κέρκυρα σημειώθηκε στις 6:29 το πρωί. Το εστιακό κέντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 6:29 το πρωί της Παρασκευής εντοπίζεται στα 34χλμ. νοτιοδυτικά των Οθωνών.

Κατά την ίδια ανάλυση, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 6,8 χλμ.

Η άσκηση «Μίνωας»

Στο μεταξύ, για την άσκηση «Μίνωας» που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα στην Κρήτη και περιλαμβάνει συνολικά 75 επεισόδια, που συνθέτουν το τελικό σενάριο των δύο μεγάλων σεισμών σε Χανιά και Ηράκλειο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας. 

«Η άσκηση Μίνωας είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ στον ελληνικό χώρο για σεισμό. Σε αυτήν λαμβάνει μέρος ολόκληρη η Κρήτη, με πάνω από 120 χιλιάδες άτομα σε σχολεία, νοσοκομεία, λιμενικούς σταθμούς, δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχεία… Είναι ένα κλιμακούμενο σενάριο με δύο σεισμούς 6,4 στα Χανιά και 7,2 στο Ηράκλειο. Συνολικά 75 επεισόδια σε ολόκληρη την Κρήτη συνθέτουν το τελικό σενάριο», τόνισε αρχικά ο Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε: «Θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα από τις δύο ημέρες των ασκήσεων. Θα έχουμε ένα καλό απόθεμα εμπειριών, που θα χρησιμεύουν πολύ στον σχεδιασμό. Στόχος μου δεν είναι να πω ότι ήταν μια επιτυχημένη άσκηση, αλλά να φτιάξουμε έναν κατάλογο απαιτήσεων, ώστε η Πολιτική Προστασία στη χώρα μας να γίνει ακόμη καλύτερη. Αυτή η άσκηση δοκιμάζει τις αντοχές μας σε πραγματικό χρόνο, με σκοπό να βελτιώσουμε τη διαδικασία, διαπιστώνοντας αδυναμίες και πλεονεκτήματα». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό