18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σεισμός στην Εύβοια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή της Εύβοιας. Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων ισχυροί.

Ειδικότερα, ο αρχικός σεισμός καταγράφηκε στις 06:32, ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια, σύμφωνα με την το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Η σεισμική δόνηση χαρακτηρίστηκε «ασθενής», και καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 13,2 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν μικρότεροι μετασεισμοί. Περίπου μία ώρα αργότερα ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 9 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας. Το εστιακό του βάθος ήταν 11,9 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών. Το εστιακό του βάθος ήταν 11,7 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό