16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σεΐχης από τα Εμιράτα θέλει να εξαγοράσει τη βρετανική μονάδα της SVB

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Royal Group, μια επενδυτική εταιρεία που ελέγχεται από έναν κορυφαίο βασιλικό στέλεχος του Άμπου Ντάμπι, εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του βρετανικού βραχίονα της Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της την Παρασκευή.

Ο όμιλος, του οποίου προεδρεύει ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊγιάν, συζητά μια πιθανή εξαγορά μέσω μιας από τις θυγατρικές του, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και ενδέχεται να μην υποβληθεί προσφορά. Εκπρόσωποι της Royal Group δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Η κατάρρευση της SVB επεκτείνεται στον τεχνολογικό τομέα της χώρας, τροφοδοτώντας την ανησυχία μεταξύ των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου που ανησυχούν για την απώλεια πρόσβασης σε κεφάλαια που βρίσκονται στην τράπεζα, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων, περιγράφοντας τον εαυτό του στον ιστότοπό του ως «τον τραπεζικό συνεργάτη για ιδρυτές, επιχειρηματίες και επενδυτές».

Μια πιθανή εξαγορά από την εταιρεία του Σεΐχη Ταχνούν υπογραμμίζει το αυξανόμενο οικονομικό βάρος του Αμπού Ντάμπι σε παγκόσμιες συμφωνίες και αναζωπυρώνει μνήμες του 2008, όταν οι πλουσιότερες μοναρχίες του Κόλπου επενέβησαν για να αγοράσουν μερίδια δυτικών δανειστών όπως η Citigroup.

: Bloomberg

Διαβάστε ακόμη:

Μετά τη Silicon Valley Bank, ποιoς; Η αγορά ετοιμάζεται για το επόμενο θύμα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό