28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαχινίδης: «Δεν ήταν εν θερμώ η αναφορά στον Κιμ Γιονγκ Ουν – Δεν λειτουργούν τα όργανα»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αυτές οι εκλογές έστειλαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ένα μήνυμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους πολιτικούς. Η αποχή έφτασε σε τέτοια επίπεδα που είναι πρωτοφανή», τόνισε ο Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής (21/6) στο Action 24.

«Όταν λοιπόν εμείς βάζουμε ένα στόχο, όχι απλώς να είμαστε δεύτερο κόμμα αλλά και να βάλουμε ένα ποσοστό το οποίο θα δώσει δυνατότητα στους Έλληνες να θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα που στις επόμενες εκλογές θα είναι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, και αυτός ο στόχος πλέον δεν επιτυγχάνεται, τότε πρέπει να καθίσουμε στο Πολιτικό Συμβούλιο, να κάνουμε  μια δημιουργική συζήτηση, και μετά τις προτάσεις που θα προκύψουν και θα ψηφιστούν από αυτό το όργανο να πάνε στην κεντρική επιτροπή. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει αυτή η διάθεση, δεν συγκαλείται για αυτό το λόγο το όργανο, κάνουμε ένα άτυπο όργανο, που δεν προβλέπεται θεσμικά», ανέφερε ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Σε ερώτηση για την αναφορά στον Κιμ Γιονκκ Ουν, απάντησε πως δεν ήταν εν θερμώ. «Από τη μεριά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ένα από τα προβλήματα που μας οδήγησαν σε αυτές τις επιδόσεις και ιδιαίτερα στην Αττική, ήταν η μη εύρυθμη λειτουργία του κόμματος. Το ερώτημα που έθεσα ήταν, εφόσον αναγνωρίζεις πρόεδρε ότι δεν ήταν εύρυθμη η λειτουργία του κόμματος, η σημερινή συνεδρίαση είναι μια πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μη εύρυθμης λειτουργίας του κόμματος; Διότι όταν λες ότι ευθύνεται η μη εύρυθμη λειτουργία του κόμματος ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιους στόχους, δεν μπορείς ταυτόχρονα να αποφεύγεις το να συνεδριάζει το αρμόδιο όργανο. Ήθελα να πω ότι εδώ έχουμε δύο προβλήματα: ότι δεν συνεδριάζουν τακτικά τα όργανα και όταν έχουμε να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση, αποφεύγουμε να την κάνουμε στο αρμόδιο πολιτικό όργανο…», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο Φ. Σαχινίδης, μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε πως είναι «τεράστιο πολιτικό λάθος να απειλεί με διαγραφές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό