29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σαφώς αδικήθηκαν όμως ΠΑΟ και ΟΣΦΠ μπορούν να νικήσουν όποιον σταθεί εμπόδιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η EuroLeague έχει βαλθεί να μας… τρολάρει κανονικά με τις αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις που στιγμάτισαν τα Game 3 των ελληνικών ομάδων κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα.

Με τα τρέχοντα δεδομένα, Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός καλούνται να αντιδράσουν όντας με την πλάτη στον τοίχο και έχοντας χάσει τα πλεονεκτήματα για τα οποία τόσο είχαν παλέψει. Από τη μία, οι «πράσινοι» έχασαν το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο πάλευαν όλη τη σεζόν αφού δέχτηκαν το break στο Game 1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον καλούνται να «σπάσουν» την έδρα των Ισραηλινών στην τελευταία ευκαιρία που έχουν (02/05, 21:45).

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν το break της Καταλονίας να πηγαίνει χαμένο μετά το «διπλό» της Μεγάλης Τρίτης από την ισπανική ομάδα, όντας και αυτοί πλέον σε μια κατάσταση όπου παίζουν για τη ζωή τους στο ΣΕΦ (02/05, 19:45). Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται πίσω με 2-1 και θέλουν να μείνουν «ζωντανές» προκειμένου να παίξουν στα ρέστα τους στο Game 5

Τους αδίκησαν αλλά έχουν τα φόντα να τα «βάλουν» με οποιονδήποτε και υπό τις οποιεσδήποτε συνθήκες

Η αλήθεια είναι, πως η κατάσταση που έχει προκύψει πλέον με τις ομάδες μας σε do or die αποστολές, επιρρίπτει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην ίδια τη διοργανώτρια αρχή η οποία φρόντισε με τρανά παραδείγματα να μας υπενθυμίσει ότι το επίπεδο διαιτησίας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου μετά το ΝΒΑ, όχι μόνο δεν έχει ακολουθήσει την εξέλιξη του αθλήματος αλλά είναι οριακά επικίνδυνο, καθορίζοντας αποτελέσματα και αγώνες όπου κρίνονται οι πορείες μιας ολόκληρης σεζόν αλλά και η προσπάθεια και ο κόπος των ομάδων.

Η άκυρη επαναφορά του Σατοράνσκι που ξεπέρασε τα 6 δευτερόλεπτα και μάλιστα μετά από άουτ που έδωσε αμφιλεγόμενη κατοχή στη Μπαρτσελόνα, το αμφισβητούμενο φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ τη στιγμή που στο no call σε σουτ του Γουίλιαμς-Γκος προηγουμένως, η επαφή ήταν πολύ πιο καθοριστική… Ο Νέμπο που περπάτησε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με τη μπάλα στην κατοχή του και το αμφιλεγόμενο μπλοκ του Λεσόρ για το κατά πόσο υπέπεσε σε παράβαση, τη στιγμή που οι διαιτητές είχαν… χάσει τον μπούσουλα με άλλα εξώφθαλμα σφυρίγματα…

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατέθεσε ένσταση για όσα έγιναν στο Game 3 με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι έξω φρένων. Ο Ολυμπιακός δεν προέβη σε κάποια αντίδραση όμως ξέρει ότι αδικήθηκε εξίσου σε αμφισβητούμενες φάσεις. Και το πιο οξύμωρο από όλα είναι το γεγονός πως η EuroLeague παραδέχτηκε λάθη από την διαιτητική τριάδα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα, πλην όμως φρόντισε να την… αναιρέσει αφού όρισε ακριβώς την ίδια τριάδα στο Game 4 του ΠΑΟ με την Μακάμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι δύο «αιώνιοι» δεν άγγιξαν τα υψηλά αγωνιστικά στάνταρ που μπορούν στα κρίσιμα παιχνίδια όπου ηττήθηκαν. Οι «πράσινοι» ήταν κατώτεροι και έβγαλαν έλλειμμα φρεσκάδας και καθαρού μυαλού στα χαμένα Game 1 και 3 με Μακάμπι, ενώ οι Πειραιώτες δεν έδειξαν πνευματικά έτοιμοι στα Game 2 και κυρίως στο Game 3 Μπάρτσα στο ΣΕΦ, έχοντας ευκαιρίες να καθαρίσουν την υπόθεση νίκης προτού ο αγώνας οδηγηθεί εκεί όπου κατέληξε.

Οι δύο ομάδες μας καλούνται να πιστοποιήσουν το μέταλλο και την πνευματική σκληράδα που τους χαρακτήριζε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει να υπενθυμίσει γιατί «πέταγε» σταθερά στις υψηλές θέσεις της Regural Season καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει ότι η σπουδαία αντεπίθεση που έχει κάνει μέσα στο 2024 έχει και συνέχεια.

Αν μη τι άλλο, αν οι δύο ομάδες πιάσουν τα πραγματικά τους αγωνιστικά στάνταρ και κυρίως παρουσιαστούν 100% έτοιμοι, με… μάτι που γυαλίζει κόντρα στους αντιπάλους τους, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν ακόμα και τις εξωαγωνιστικές συγκυρίες που παρουσιαστούν ως εμπόδιο, ακόμα και αν αυτές αφορούν το κάκιστο επίπεδο διαιτησίας που «λερώνει» το πρεστίζ και την εξέλιξη της EuroLeague ως η πιο ανταγωνιστική λίγκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό