23.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαρωτικός ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ στο ρεπεσάζ – Στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Με σπουδαία τεχνική, ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ νίκησε τον Τζέιντεν Λόρενς, με 10-0. Ο Αυστραλός δεν κατάφερε να τα… βάλει με τον «θηρίο» που αγωνίζεται με το ελληνικό εθνόσημο, στο πλαίσιο των ρεπεσάζ 86 κιλών ελευθέρας πάλης Ανδρών.

Το απόγευμα της Παρασκευής (09/08, 20:30 – ΕΡΤ SPORTS 1), o Κουρουγκλίεφ θα αγωνιστεί ξανά, διεκδικόντας το χάλκινο μετάλλιο. O 32χρονος παλαιστής χρειάστηκε μόλις 97 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και να πάρει το «εισιτήριο» για την απογευματινή αναμέτρηση, η οποία μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η τεχνική του υπεροχή ήταν εμφανέστατη και αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο. Οι δύο παλαιστές έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον Κουρουγκλίεφ να μετρά ισάριθμες νίκες.

Ο 32χρονος αγωνιζόταν με το ρωσικό εθνόσημο μέχρι το 2022, αλλά μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία, οι συμμετοχές των Ρώσων αθλητών και ομάδων απαγορεύτηκαν στις περισσότερες διοργανώσεις. Έτσι, έσπευσαν να αποκτήσουν διαβατήρια από άλλες χώρες, με σκοπό να αγωνιστούν εκπροσωπώντας εκείνες. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ. Ο Ρώσος ορκίστηκε Έλληνας τον περασμένο Φεβρουάριο και συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με το ελληνικό εθνόσημο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό