23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαρωτική η Αγγλία διέλυσε με 6-2 το Ιράν

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα «λιοντάρια» μπήκαν με το… δεξί στην διοργάνωση

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η εθνική Αγγλίας τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, επικρατώντας εύκολα με το εμφατικό 6-2 του Ιράν.

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Αγγλία πέτυχε τρία γκολ (35′ Μπέλινχγαμ, 43′ Σάκα, 45+1′ Στέρλινγκ), το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκειτ ξεκίνησε με το… δεξί στο Μουντιάλ. Πρωταγωνιστές οι Μπουκάγιο Σάκα με 2 γκολ και Χάρι Κέιν με 2 ασίστ. Οι Άγγλοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και στο 7ο λεπτό είχαν την πρώτη ευκαιρία, με το γύρισμα του Κέιν να απομακρύνεται σωτήρια από τον Μπέιρανβαντ. Ο τερματοφύλακας του Ιράν, χτύπησε στο πρόσωπο στην φάση και έμεινε στο χορτάρι για περίπου 7 λεπτά, πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι. Ο τραυματισμός επηρέασε τον ρυθμό του αγώνα, ο οποίος έπεσε, με τους Άγγλους να προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις.

Στο 28′ ο Σάκα σούταρε χωρίς δύναμη και ο Χουσείνι μπλόκαρε εύκολα. Στο 30′ έπειτα από ωραία συνεργασία ο Σάκα σέντραρε, ο Μάουντ σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 32′ τεράστια ευκαιρία για τα “λιοντάρια”, κόρνερ του Τρίπιερ, τρομερή κεφαλιά του Μαγκουάιρ, η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Άγγλοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο 35′ με τον Μπέλινγχαμ να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σο για το 1-0. Στο 43′ οι τυπικά γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τρομερό σουτ του Σάκα, μετά από κεφαλιά πάσα του Μαγκουάιρ. Τρίτο τέρμα πριν το ημίχρονο για την Αγγλία, αυτή τη φορά με τον Στέρλινγκ στο 45+1′ να τελειώνει με ωραίο πλασέ το γύρισμα του Κέιν. Στο 45+10′ η πρώτη στιγμή της αναμέτρησης για το Ιράν, ο Χατζισαφί έβγαλε μια σέντρα, αλλά το τελείωμα του Τζάχανμπαζ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της μπάλας, ελέγχοντας τον ρυθμό. Στο 61′ ο Σάκα πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση, με όμορφη ατομική ενέργεια και ωραίο πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα το Ιράν βρήκε το γκολ της “τιμής” με έξοχο τελείωμα του Ταρεμί. Στο 71′, ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ράσφορντ με προσωπική ενέργεια στην περιοχή έκανε το 5-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του. Στο 88′ ο Γκρίλις πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 6-1 για τα “λιοντάρια”. Στο 90+8′ ο Αζμούν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα το Ιράν κέρδισε πέναλτι και ο Ταρεμί νίκησε τον Πίκφορντ για το τελικό 6-2.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό