28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις σαρωτικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο τον πολύπλευρο εκσυγχρονισμό τους, ώστε να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα, αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Ενημερώνοντας την επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός περιέγραψε αναλυτικώς τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες χαρακτήρισε επιβεβλημένες, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ελληνικού κέντρου αμυντικής καινοτομίας, που θα έχει ως σκοπό την κατασκευή ειδικών πλατφορμών, όπως ο αντιαεροπορικός θόλος που είδαμε πρόσφατα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται προ των πυλών και πιθανότατα θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. «Πρέπει να δούμε σοβαρά τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα των δορυφορικών», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, και ανακοίνωσε αφενός τη δημιουργία ειδικού Σώματος Πληροφορικής με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και αφετέρου Τμήματος Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων που θα παρέχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.

Αναφερόμενος την ίδια ώρα στις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Φινλανδία, προκειμένου να ενημερωθεί για το λεγόμενο φινλανδικό μοντέλο, που προβλέπει την πιστοποίηση δεξιοτήτων των στρατευσίμων που θα αποτελεί επαγγελματικό προσόν.

Όσο για τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε πως ναι μεν υπάρχει ήδη μια στέρεη βάση, πλην όμως «πρέπει να πάμε και πιο πέρα», όπως είπε, μιλώντας για την απόκτηση των νεών συστημάτων και την εξυγίανση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό