22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαν σήμερα πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ – Ο τρόπος με τον οποίο ο Κάρολος έμαθε ότι έγινε βασιλιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον θάνατο της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, την Ελισάβετ, με τον πρωτότοκο γιο της Κάρολο να ανεβαίνει στον θρόνο για να τη διαδεχθεί.

Ήταν Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, οι φήμες αρχίζουν να φτάνουν στις δημοσιογραφικές αίθουσες νωρίς το πρωί ότι η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας έχει επιδεινωθεί ενώ άλλοι κάνουν λόγο ότι έχει ήδη αποβιώσει. Η Ελισάβετ είχε απομονωθεί από καιρό στο αγαπημένο της κάστρο στο Μπαλμόραλ.

Στις 10.30 π.μ., ο τότε Πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε μια διαδρομή 120 μιλίων με ελικόπτερο από το Dumfries House αφού ειδοποιήθηκε για την επιδείνωση της κατάστασης της μητέρας του από τους συμβούλους των Ανακτόρων. Ο Κάρολος επισκέφτηκε τη μητέρα του ενώ στη συνέχεια εθεάθη να μαζεύει μανιτάρια στο κτήμα του στο Μπίρκχαλ καθώς σκεφτόταν την επόμενη ημέρα του και το καθήκον που τον περίμενε ως ο επόμενος Άγγλος μονάρχης, όπως αναφέρει ο Independent.

Στις 3.10 μ.μ., η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών στην κρεβατοκάμαρά της στο κάστρο Μπαλμόραλ, με την κόρη της πριγκίπισσα Άννα να είναι στο πλευρό της.

Ο Κάρολος, ο οποίος ανακηρύχθηκε αμέσως βασιλιάς, βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του επιστρέφοντας προς το Μπαλμόραλ. Εκεί άρχισε να δέχεται τα πρώτα τηλεφωνήματα για συλλυπητήρια μεταξύ των οποίων και της συζύγου του Καμίλα, επιβεβαιώνοντας την είδηση. Οι περισσότεροι με τους οποίους συνομίλησε τον αποκαλούσαν «Μεγαλειότατε» για πρώτη φορά.

Στις 7.04 μ.μ., ο Κάρολος εξέδωσε την πρώτη του δήλωση ως βασιλιάς περιγράφοντας τον θάνατο της μητέρας του ως «μια από τις θλιβερότερες στιγμές της ζωής του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό