23.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαντορίνη: Μαγαζί βάζει όρια στον υπερτουρισμό με ευγενικό τρόπο – «Δε χρειάζεται να σηκώνεστε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλο είναι το πλήγμα του υπερτουρισμού στη Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι με χιλιάδες τουρίστες να έχουν κατακλύσει κάθε σοκάκι και στενό του διάσημου και πιο «ινσταγκραμικού» νησιού του Αιγαίου.

Η ζωή των ντόπιων, των κατοίκων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων έχει πλέον γίνει ανυπόφορη από κάθε πλευρά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες, έφτασε στη Σαντορίνη κρουαζιερόπλοιο με 17.000 τουρίστες. Μάλιστα, λόγω της δύσκολης κατάστασης, ο δημοτικός σύμβουλος του νησιού, Πάνος Καβαλλάρης έκανε μία ανάρτηση ζητώντας από τους ντόπιους, «όσο μπορούν να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους».

Μετά από λίγη ώρα, και αφού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η ανάρτηση διεγράφη από το προφίλ του κ. Καβαλλάρη.

«Δε χρειάζεται να σηκώνεστε…»

Με φόντο όλα τα παραπάνω, ένα μαγαζί στη Σαντορίνη βάζει όρια στην περίφημη ελληνική φιλοξενία με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, στον μαυροπίνακα που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού, αναγράφεται το εξής:

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σηκώνεστε για να κάτσουν οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Θα τους φέρουμε καρέκλες ΕΜΕΙΣ. Ευχαριστούμε».

Μάλιστα στην πίσω πλευρά, υπάρχει μια αντίστοιχη παράκληση, προς τους τουρίστες αυτή τη φορά, που γράφει το εξής: «Αγαπητοί τουρίστες, αν ένας Έλληνας σάς προσφέρει τη θέση του, είναι υπερβολικά ευγενικός. Σας παρακαλούμε να μην το δεχτείτε. Θα σας φέρουμε εμείς μια καρέκλα».

Στην ανάρτηση του μαγαζιού εστίασης αναγράφεται: «Όταν η περίφημη ελληνική φιλοξενία γίνεται υπερβολική, πρέπει να θέσουμε κάποια νέα όρια, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι εξίσου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό