15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σίνισα Μιχαϊλοβιτς: Ένας μαχητής της ζωής

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς έμαθε από μικρός να αντιμετωπίζει τα δύσκολα που του έβαζε η ζωή στον δρόμο προς την ποδοσφαιρική δόξα. Η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και ο πόλεμος στη Κροατία, όπου μεγάλωσε, κατέστρεψε το πατρικό του σπίτι στο Βούκοβαρ και τον έφερε στο στόχαστρο της κριτικής, όταν επέλεξε την Εθνική Γιουγκοσλαβίας και όχι την ”Χρβάτσκα” στα 22 του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί για αρκετά χρόνια να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, υπό τον φόβο των αντιδράσεων. Μέχρι το 1991 ήταν ήρωας και στην συνέχεια ένα από τα πλέον μισητά πρόσωπα στην Κροατία.

EPA/ELISABETTA BARACCHI

«Ήθελε να κερδίζει σε όλα τα σπορ και ειδικά στο σχολείο. Ήταν πολύ καλός στη γλώσσα και στη φιλολογία. Ακόμα κι αν δεν είχε πετύχει στον αθλητισμό, θα τα πήγαινε καλά κάπου αλλού. Ήταν ήρωας για όλους μέχρι το 1991. Αν είχε πάει στην Ντιναμό και έπαιζε για την Κροατία, θα τον μισούσαν οι Σέρβοι. Είναι κάτι σαν ζήλια», είχε αναφέρει ο παιδικός του φίλος, Σίνισα Τσούτσκοβιτς.

Στα ευρωπαϊκά γήπεδα έκανε μια σπουδαία καριέρα με την φανέλα της Ρόμα, της Σαμπντόρια, της Λάτσιο και της Ίντερ. Στις αρχές του millenium ήταν ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς του κόσμου, με ένα φοβερό και τρομερό αριστερό πόδι που έστελνε την μπάλα όπου ήθελε στις στατικές φάσεις.

Από το 2008 ξεκίνησε το ταξίδι της προπονητικής στη SerieA. Το 2019 τον βρήκε στη Μπολόνια, εκεί όπου θα ξεκινούσε ο μεγαλύτερος αγώνας της ζωής του. Διαγνώστηκε με λευχαμία. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, συνέχισε να προπονεί την ομάδα του και να δίνει οδηγίες σε παιχνίδια ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο!

EPA/SERENA CAMPANINI

«Έγινα καλύτερος άνθρωπος. Η ασθένειά μου με έκανε δυνατότερο και με άλλαξε. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή, δεν ήταν έτσι πριν. Η ασθένεια δεν ήταν ένα λάθος. Έγινε και εγώ δεν είμαι ήρωας. Φοβήθηκα και δεν ντρέπομαι να το πω». Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει την κατάσταση που ζούσε και το πως κατάφερε να βρει κίνητρα και δύναμη για να βγει νικητής.

Πριν λίγες ημέρες, όμως, έγινε γνωστό πως η αρρώστια επέστρεψε και ότι ο Σέρβος τεχνικός θα πρέπει να ξεκινήσει νέο κύκλο θεραπειών. Για τον 53χρονο Σίνισα η ζωή του βάζει ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι που είναι έτοιμος να το κερδίσει.

«Αυτή η αρρώστια είναι πολύ θαρραλέα για να έχει διάθεση να τα βάλει ξανά με κάποιον όπως εγώ. Εάν δεν της έφτανε ένα μάθημα, εγώ είμαι εδώ για να της δώσω και ένα δεύτερο. Μπορεί να πέσεις αλλά χρειάζεται να βρεις τη δύναμη για να σηκωθείς ξανά».

Σε αυτό τον ”πόλεμο” ήταν πάντα δίπλα του η Μπολόνια. Το ίδιο κάνει και τώρα, δεν προχωρά ούτε βήμα πίσω και όπως έγινε γνωστό προσφέρει στον Μιχαϊλοβιτς νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο και ανθρώπινο τρόπο την στήριξη της στον προπονητή της ομάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό