19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σήμερα η ναυπήγηση της φρεγάτας Belh@arra «Νέαρχος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα ναυπηγεία του Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι ελληνικές φρεγάτες Belh@rra, θα βρεθεί σήμερα (19/9) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φρεγάτα που ναυπηγείται, η πρώτη είναι ο «Κίμων», η οποία και θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει εξαγγελία και για τέταρτη φρεγάτα, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει βρεθεί δημοσιονομικός χώρος. Αυτό που είναι γνωστό, αναφέρει, είναι ότι κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται ήδη στο Λοριάν και εκπαιδεύεται στις Belh@rra. Αυτό το κλιμάκιο θα επισκεφθεί και ο υπουργός, ο οποίος πετά με τον «Ηρακλή», το C-130.

Η φρεγάτα Νέαρχος

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Σε αυτές περιλαμβάνεται ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό