20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σήμερα ή αύριο η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Πελώνη: Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Συμπλήρωσε δε ότι «η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες».

Στην επιχείρηση «Ελευθερία», αναφέρθηκε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη, λέγοντας πως πρόκειται για «μια πολύπλοκη διαδικασία, με την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών, η οποία συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την «έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό