35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Σάσα Βεζένκοφ σε Σακραμέντο Κινγκς: «Θέλω να φύγω» [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σάσα Βεζένκοφ γνωστοποίησε στους Σακραμέντο Κινγκς την επιθυμία του να μην συνεχίσει και την επόμενη σεζόν με την ομάδα στο NBA, μόλις έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Ευρώπη για την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Ο Βούλγαρος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο και για την ερχόμενη χρονιά (2024/25), ενώ για την σεζόν 2025/26 οι Κινγς διαθέτουν την δυνατότητα να επιλέξουν. Ο ίδιος σε δηλώσεις του πρόσφατα τόνισε πως δεν μετανιώνει για την απόφασή του να μετακομίσει στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν σκοπεύει να συνεχίσει εκεί.

Η επιθυμία του να μην παραμείνει στους Σακραμέντο Κινγκς δεν σημαίνει αυτομάτως πως ο περσινός MVP της Euroleague θα αποχωρήσει, αφού ο οργανισμός δεν έχει την υποχρέωση να κάνει το αίτημά του πραγματικότητα. Αλλά αυτό σίγουρα αποτελεί το πρώτο βήμα για να να ανοίξει ξανά την πόρτα επιστροφής στην Ευρώπη.

Και τώρα τι;

Εφόσον οι Σακραμέντο Κινγς αποφασίσουν να ακούσουν το ζήτημα του Βεζένκοφ, η πρώτη επιλογή ώστε να τον διώξουν θα είναι να τον κάνουν trade. Με σκοπό να πάρουν κάτι ως αντάλλαγμα και να απαλλαχθούν από το συμβόλαιό του. Η συμφωνία που έχει υπογράψει προβλέπει πως ο Σάσα Βεζένκοφ θα λάβει περισσότερα από 6.6 εκατ. δολάρια για το 2024/25.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την επιθυμία του παίκτη να αποχωρήσει και από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Φυσικά δεν είναι… μυστικό πως οι Πειραιώτες θα ήθελαν να έχουν ξανά στο δυναμικό τους τον Σάσα Βεζένκοφ, όμως χρειάζονται πρωτίστως οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να πραγματοποιήσουν και την επιθυμία των φίλων της ομάδας, που αποκάλυψε η Νικόλ Ελευθεριάδου.

Την τρέχουσα σεζόν -η οποία ολοκληρώθηκε με τους Κινγκς να χάνουν από τους Πέλικανς στο Play-In Tournament και να μην μπαίνουν στα playoffs, ο Βεζένκοβ μέτρησε 5.4 πόντους και 2.3 ριμπάουντ ανά 12.2 συμμετοχής σε 42 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ πέρασε και ένα μεγάλο διάστημα που ήταν τραυματίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό