23.8 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Σάλος στη Βρετανία: Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε 81χρονη ενώ συνόδευε την πριγκίπισσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εισαγγελικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έδωσαν το πράσινο φως για να ασκηθεί δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση» σε έναν μοτοσικλετιστή αστυνομικό ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο μιας ηλικιωμένης την οποία παρέσυρε ενώ συμμετείχε στην αυτοκινητοπομπή της πριγκίπισσας Σόφι, της Δούκισσας του Εδιμβούργου.

Η Έλεν Χόλαντ, 81 ετών, πέθανε τον περασμένο Μάιο, μετά τον βαρύ τραυματισμό της στο δυτικό Λονδίνο. Η εισαγγελία ανέφερε σήμερα ότι θα ασκηθούν διώξεις, αφού ερευνήθηκε η υπόθεση από την αστυνομία.

Η Ρόζμαρι Έινσλι, η επικεφαλής του τμήματος Ειδικών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας, ανέφερε ότι εγκρίθηκε η άσκηση δίωξης σε βάρος του αστυνομικού Κρίστοφερ Χάρισον, 67 ετών, για πρόκληση θανάτου λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

«Η Εισαγγελική Υπηρεσία υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες κατά του κατηγορουμένου είναι ενεργές και ότι έχουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει αναφορά, σχολιασμός ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να προδικάσει αυτές τις διαδικασίες.»

Όταν συνέβη το δυστύχημα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι η Σόφι θα επικοινωνούσε ιδιωτικά με την οικογένεια της Χόλαντ. Η πριγκίπισσα Σόφι είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ, του μικρότερου αδελφού του βασιλιά Καρόλου.

Μιλώντας μετά το δυστύχημα, ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης είπε στο BBC ότι πέθανε αφού υπέστη «πολλαπλά κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία». Ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων δήλωσε τότε: «Η Δούκισσα του Εδιμβούργου είναι σοκαρισμένη και θλιμμένη όταν έμαθε για τον θάνατο της Έλεν Χόλαντ. Τα θερμά συλλυπητήρια και τα συλλυπητήρια της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας απευθύνονται σε όλη την οικογένεια του θύματος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό