28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Σάκοτα: Πρώτη φορά μετά το 2018, βλέπω τόσο σοβαρή ομάδα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κόουτς των τίτλων, Ντράγκαν Σάκοτα, επανήλθε μετά από καιρό στο γήπεδο κοντά στην ομαδα της ζωής του και μίλησε στο aek365 μετά την αναμέτρηση ΑΕΚ-Απόλλωνα Πάτρας. Αναλυτικά η συνέντευξη: 

-Η επιστροφή σας σε αγώνα της ΑΕΚ συνοδεύτηκε με άλλη μία νικηφόρο εμφάνιση της ομάδας.

«Καταρχήν να πω, ότι οι συγκυρίες με έφεραν κάπως μακριά από την ΑΕΚ. Ήταν η θητεία μου στον Ερυθρό Αστέρα. Μετά ήρθε η πανδημία, που προκάλεσε τόση αναστάτωση στις ζωές όλων μας και με κράτησε στο Βελιγράδι, εκεί που με «βρήκε» η πανδημία. Όμως, αυτονόητο είναι, ότι πάντα έχω την ΑΕΚ στην καρδιά μου. Είμαι ΑΕΚ. Γνωστά είναι αυτά. Ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, το συναίσθημα είναι συναίσθημα. Παρακολουθώ την ΑΕΚ πάντα. Ήταν πραγματικά συγκινητικό, που επέστρεψα και είδα την ομάδα από κοντά».

-Οι εντυπώσεις σας από την Ομάδα;

«Καταρχήν να πω, ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που για μένα δεν παίζει τον πρώτο ρόλο, είδα μια πολύ σοβαρή ομάδα. ‘Ηθελα πολύ να δω από κοντά πως παίζει. Ποιες είναι οι δυνατότητες των παικτών.  Ίσως, για πρώτη φορά μετά τις επιτυχίες του 2018, βλέπω μία τόσο σοβαρή ομάδα, με κατεύθυνση, με ρόλους. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και πολύ ευχαριστημένος, επειδή μετά από ένα ευρωπαϊκό ματς εκτός έδρας, και με μία προπόνηση, η ομάδα έδειξε τέτοιο χαρακτήρα. Η ΑΕΚ είχε εξαιρετική εικόνα και σε άμυνα και σε επίθεση».

-Και δεν ήταν η καλύτερη εμφάνισή της.

«Εγώ βλέπω άλλα πράγματα. Είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα. Προφανώς έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ξέρω καλά τον τρόπο που σκέφτεται ο Ηλίας Καντζούρης. Θεωρώ, ότι είναι πολύ σωστός. Εχει ένα σύγχρονο τρόπο σκέψης. Προσπαθεί να παίξει ένα πιο μοντέρνο μπάσκετ και νομίζω του βγαίνει. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Τον ξέρω από κοντά από το 2019, όταν ακόμη ήμουν στην ΑΕΚ, και γνωρίζω καλά ποια είναι η φιλοσοφία του για το μπάσκετ. Η ομάδα πολύ σύντομα θα γίνει πολύ καλύτερη. Πιστεύω, ότι ο Ηλίας θα δώσει κάτι, που δεν είδαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ήθελα να έρθει νωρίτερα στην ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν είναι αργά…»

-Θα πάτε και στο επόμενο ματς της ΑΕΚ;

«Θα πρέπει να φύγω για Βελιγράδι. Θα πάω για μερικές  εβδομάδες, καθώς έχω υποχρεώσεις. Εννοείται πως θα επιστρέψω Ελλάδα και θα πάω πάλι Λιόσια. Βέβαια, με την προϋπόθεση να μην τύχει κάποια επαγγελματική πρόταση από κάποια ομάδα…»

-Πώς είδατε το νέο ΣΠΙΤΙ της ΑΕΚ;

«Ημουν παρών στις πρώτες αυτοψίες, μαζί με τον κύριο Αγγελόπουλο, πριν από τρία χρόνια. Είχα πάει αρκετές φορές. Το γήπεδο τότε ήταν «γυμνό». Πλέον τείνει να γίνει Παλάτι, με τις παρεμβάσεις της Διοίκησης. Καμία σχέση μ’ αυτό που είδα πριν από τρία χρόνια. Και μπράβο για τις κινήσεις βελτίωσης, που έχουν γίνει. Είναι τρομερή έδρα. Θέλω να πιστεύω, ότι τα καλά αποτελέσματα θα φέρουν τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Όταν μιλάμε για ΑΕΚ μιλάμε για κόσμο. Χωρίς κόσμο τα σχέδια της Διοίκησης, και τα σχέδια του προπονητή θα πάνε χαμένα! Με τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο όλα φαίνονται διαφορετικά. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Χωρίς τον κόσμο μας, ούτε εμείς ενδεχομένως να παίρναμε τα τρόπαια του 2018, ή το τρόπαιο του 2002.  Έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις και ξέρω πώς είναι. Πρέπει ο κόσμος να επιστρέψει και νομίζω, ότι η ομάδα μπορεί να το καταφέρει με το ελκυστικό μπάσκετ, που θα παίζει, αλλά ας μην κρυβόμαστε, και με τα αποτελέσματα. Όμως χρειάζεται υπομονή. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Εχει βελτιωθεί εξαιρετικά σε οργανωτικό επίπεδο. Έχει πλάνο. Μακάρι, να πάνε όλα καλά».

-Να περιμένουμε και τον Ντούσαν στο γήπεδο;

«Ο Ντούσαν θα ερχόταν. Βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού. Πηγαινοέρχεται. Εννοείται πως θα έρθει να δει την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν είναι υπερήφανος για όσα έζησε στην ΑΕΚ. Ο Ντούσαν έδωσε τα πάντα για την ΑΕΚ. Έδωσε τον εαυτό του. Την ψυχή του. Μοιράστηκε μαζί της τα καλύτερα χρόνια του κι αυτό είναι κάτι, που δεν αλλάζει…»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό