35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ρώμη 2024: Εντυπωσιακό Ολυμπιακό στάδιο, μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέδρα του μήκους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αθλητικές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Ρώμης καθηλώνουν από την πρώτη στιγμή.

Οι εμβληματικές φιγούρες των αρχαίων αγαλμάτων στο βοηθητικό Ντε Μάρμι, τα εντυπωσιακά κτήρια που βρίσκονται στο χώρο και φυσικά το μεγαλοπρεπές Olympico μια αθλητική εγκατάσταση γεμάτη ιστορία και αναμνήσεις.

Μια στοά ενώνει τις δύο εγκαταστάσεις και θα αποτελέσει τη δίοδο των αθλητών από το βοηθητικό στο κεντρικό στάδιο. Στους τοίχους της στοάς είναι κρεμασμένα κάδρα με τους νικητές κάθε χρονιάς του άλλοτε δημοφιλούς Γκόλντεν Γκαλά και του Diamond League που αποτελεί τη συνέχεια του. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς που φιγουράρει στους τοίχους είναι και ο Κώστας Γκατσιούδης!

Οι Ιταλοί δουλεύουν ακόμη πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμοι το πρωί της Παρασκευής (07/06) στις 10:00, καθώς πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν πριν την πρώτη πιστολιά είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Σε κάθε περίπτωση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης αναμένεται να είναι συναρπαστικό και σε αυτό θα βοηθήσει αναμφίβολα ο χώρος όπου φιλοξενούνται οι αγώνες.

Η κεντρική εγκατάσταση δόθηκε την Πέμπτη (06/06) στη διάθεση αθλητών και αθλητριών, προκειμένου να έχουν την πρώτη επαφή με το χώρο όπου τις επόμενες ημέρες θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

Αυτό που αναμφίβολα κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η εντυπωσιακή εξέδρα που στήθηκε από την απέναντι πλευρά του τερματισμού και θα φιλοξενήσουν τα οριζόντια άλματα.

Μήκος και τριπλούν διεξάγονται σε μια ψηλή εξέδρα, που θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό χώρο street event και λιγότερο ανοιχτού στίβου. Οι αθλητές και αθλήτριες θα είναι πολύ κοντά στο κοινό και αυτό θα λειτουργήσει θετικά για εκείνους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως θα βλέπουν από ψηλά όσα διαδραματίζονται στον υπόλοιπο στίβο.

Η Μαρία Πούρτσα και η Οξάνα Κορένεβα ήταν ανάμεσα στους αθλητές και στις αθλήτριες που είδαν την εξέδρα και μάλιστα η Πούρτσα είχε την ευκαιρία να κάνει και κάποια δρομικά.

Μεγάλο μέρος της αποστολής επισκέφθηκε το Ολίμπικο για να αποκτήσει μια πρώτη γεύση από το χώρο και στο σύνολο του έμεινε εντυπωσιασμένο από την ομορφιά και την αρτιότητα του. Στο στάδιο βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Χρήστος Μελέτογλου, που μετείχε στην ενημέρωση των Ομοσπονδιών για τεχνικά ζητήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό