27.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρόδρι: «Δεν αργεί η απεργία των ποδοσφαιριστών, τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά» []

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρόγραμμα… όλο και «γεμίζει» και οι παίκτες δεν κρατάνε τα παράπονά τους «μέσα» τους. Όλο και περισσότερο ακούμε ποδοσφαιριστές να ζητάνε από την UEFA και την FIFA να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να μειωθούν τα παιχνίδια, αντί να αυξάνονται. Όπως, δηλαδή, γίνεται με το νέο format του Champions League, αλλά και το νεοσύστατο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο θα αρχίσει από το 2025!

Ο Ρόδρι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στην Ίντερ το βράδυ της Τετάρτης (18/09, 22:00, Cosmote Sport 2HD), για την πρεμιέρα του Champions League, ρωτήθηκε για το νέο format και τόνισε πως οι παίκτες βρίσκονται κοντά στο να απεργήσουν, εφόσον δεν γίνουν οι αλλαγές που απαιτούν.

«Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε, είναι εύκολο να το καταλάβουμε και είναι κάτι που μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η άποψη του Ρόδρι ή του οποιουδήποτε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, θα υπάρξει μια στιγμή που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε.

Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι το να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια σε μια σεζόν είναι υπερβολικό. Δεν γίνεται. Μεταξύ 40 και 50 αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από αυτό έχεις πτώση γιατί είναι απίθανο να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φέτος μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 80 αγώνες, δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πάρα πολλοί», δήλωσε ο Ρόδρι.

“I think we are close to that, we may have no other option” 🚨

Man City midfielder Rodri says players could go on strike due to the expanded calendar 🔵 pic.twitter.com/aeL4cBOdca

— Sky Sports News (@SkySportsNews) September 17, 2024

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) έχει ήδη προσεγγίσει νομικά την υπόθεση και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις. Παράλληλα, πρόσφατα ο Κέβιν Ντε Μπρόινε στάθηκε έναντι του νέου προγράμματος, αλλά και ο Άλισον της Λίβερπουλ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό