29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ρωσία: Τεχνικό σφάλμα η διακοπή της ομιλίας Πούτιν από την κρατική τηλεόραση, λέει το Κρεμλίνο – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έτυχε η έναρξη της επιχείρησης και συνέπεσε με τα γενέθλια μίας από τις πιο εξέχουσες στρατιωτικές μας…». 

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, η ρωσική κρατική τηλεόραση «έκοψε» την ομιλία του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη μέση της πρότασης, καθώς απευθυνόταν σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του, στο κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Μόσχας.

Ο μεταπανδημιακός χάρτης της Υγείας – Τι προβλέπει

Την ώρα που ο ρώσος ηγέτης απευθυνόταν στα πλήθη, η κρατική τηλεόραση άλλαξε εικόνα, προβάλλοντας ένα κλιπ πατριωτικής μουσικής που έπαιξε νωρίτερα στην εκδήλωση, ενώ ο Πούτιν κόπηκε στη μέση της πρότασης… 

Το Κρεμλίνο, πάντως ανακοίνωσε αργότερα ότι η διακοπή της ομιλίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, στο οποίο πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τον όγδοη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του Πούτιν κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών, δείχνοντας πατριωτικά τραγούδια που έπαιζαν στην εκδήλωση.

Αργότερα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ολόκληρη την ομιλία, η οποία τελείωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αιφνίδια διακοπή, με τον Πούτιν να αποχωρεί από τη σκηνή, ενώ χιλιάδες θεατές κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, χωρητικότητας 80.000 θεατών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, δήλωσε ότι μια βλάβη στον σέρβερ προκάλεσε τη διακοπή της ομιλίας.

Πώς συνέβη το… αδιανόητο

Η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκέντρωσης και συναυλίας υπέρ της κυβέρνησής του, για την επέτειο οχτώ ετών από την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του γέμισαν το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία, όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης της εισβολής στην Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία της εκδήλωσης, που ονομάζεται «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού στις 18 Μαρτίου του 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακόμη, ο ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τον «ηρωισμό του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία», πριν διακοπεί αιφνιδιαστικά η ζωντανή σύνδεση.

Μια πλατεία στον πόλεμο γεμάτη με παιδικά καρότσια

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό