32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ρωσία: Απωθήσαμε επίθεση ουκρανικών drone στον Καύκασο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στη Βόρεια Οσετία, απώθησε το Σάββατο (8/6) η Ρωσία , όπως η ίδια υποστήριξε. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον αυτής της περιοχής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Κίεβο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την επίθεση.

«Τρία αεροπορικά drone κατερρίφθησαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Μοζντόκ», μια μεγάλη πόλη της Βόρειας Οσετίας, στον ρωσικό Καύκασο, ανέφερε στο Telegram ο περιφερειακός διοικητής Σεργκέι Μενιαΐλο, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα drone προήλθαν από την πλευρά της Ουκρανίας».

Η επίθεση «είχε ως στόχο ένα (τοπικό) στρατιωτικό αεροδρόμιο», σύμφωνα με τον Σεργκέι Μενιαΐλο, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρές ζημιές και μικρής έκτασης φωτιές».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι απώθησε μια επίθεση ντρόουν στη Βόρεια Οσετία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της, μια ουκρανική πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού επιβεβαίωσε ότι «η σημερινή επίθεση στο αεροδρόμιο στη Βόρεια Οσετία είναι μια ειδική επιχείρηση των GUR», της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού.

Αυτή η μονάδα, στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, είναι γνωστή για τις επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Ρωσίας και των ουκρανικών εδαφών που ελέγχει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό