16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ροφήματα που «καίνε» λίπος από την κοιλιά ιδανικά για τον χειμώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τσάι Oolong ή ρόφημα κανέλας; Συγκεντρώσαμε όλα τα ροφήματα που που «καίνε» λίπος από την κοιλιά και είναι ιδανικά για τον χειμώνα.

Eίτε μιλάμε για λίπος στην κοιλιά που έμεινε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε μιλάμε για την ανησυχία μήπως τώρα που ξεκίνησε το κρύο θα αποκτήσεις έξτρα λίπος στην κοιλιά, υπάρχουν ροφήματα που σε συνδυασμό με άσκηση και υγιεινή διατροφή θα κρατήσουν το λίπος μακριά από την κοιλιά.

Ζεστά ροφήματα που «καίνε» το λίπος στην κοιλιά

Αν και κανένα ρόφημα δεν προσφέρει μια «θαυματουργή» λύση, ορισμένα ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της μείωσης του κοιλιακού λίπους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, διευκολύνοντας την απώλεια αυτών των περιττών κιλών και των χειμώνα.

Αυτά τα ροφήματα που καίνε λίπος μπορούν να είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι στην υιοθέτηση μια υγιούς σιλουέτας, ιδανικά σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, χαμηλή σε επεξεργασμένα τρόφιμα και ζάχαρη.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά ζεστά ροφήματα -κατάλληλα για τον χειμώνα – υπάρχουν για να προάγουν τη φυσική καύση λίπους χωρίς στερήσεις, ειδικά το τσάι, αλλά όχι οποιοδήποτε τσάι.

Πράσινο Τσάι: Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Nutrition», το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό ζεστό ρόφημα που βοηθά στην απώλεια βάρους, στοχεύοντας συγκεκριμένα στο κοιλιακό λίπος όταν καταναλώνεται τακτικά σε συνδυασμό με μέτρια σωματική δραστηριότητα.

Η μελέτη σημειώνει ότι «η περιεκτικότητα σε κατεχίνη (που βρίσκεται σε αυτό το τσάι) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους».

Τσάι Oolong: Αν και λιγότερο γνωστό, αυτό το τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) που ενισχύουν τον μεταβολισμό και προάγουν την καύση λίπους, μειώνοντας έτσι το κοιλιακό λίπος.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Nutrition» διαπίστωσε ότι το τσάι oolong μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον σπλαχνικό λιπώδη ιστό.

Μαύρο τσάι: Το μαύρο, αναφέρεται επίσης στην προαναφερθείσα επιστημονική μελέτη ως ιδανικό τσάι για την απώλεια κοιλιακού λίπους. Οι ιδιότητες του μαύρου τσαγιού στην καύση λίπους υποστηρίζονται περαιτέρω από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Molecules», η οποία αποδίδει αυτά τα οφέλη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες.

2 υποτιμημένα ζεστά ροφήματα για απώλεια λίπους στην κοιλιά όταν κάνει κρύο

Εάν δεν είσαι λάτρης του τσαγιού, τότε η ζεστή σοκολάτα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για απώλεια βάρους – ειδικά αν παρασκευάζεται με ζαχαρούχο κακάο σε σκόνη. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν δύο ζεστά ροφήματα με βάση την κανέλα:

Καφές με κανέλα: Η απλή προσθήκη μιας πρέζας κανέλας στον καφέ, μπορεί να προωθήσει την καύση λίπους. H κανέλα στον καφέ μειώνει τη φλεγμονή και την υπεργλυκαιμία και ενισχύει την καύση λίπους.

Επιπλέον, η κανέλα μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τη ζάχαρη στον καφέ για να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης βάρους και της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά, καθώς η κανέλα είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με ισχυρή, απολαυστική γεύση.

Έγχυμα κανέλας: Εάν ο καφές δεν είναι το ποτό της επιλογής σου, μπορείε να απολαύσετε τα οφέλη της κανέλας στην καύση λίπους προσθέτοντάς την σε ζεστό νερό για να δημιουργήσεις αφέψημα αδυνατίσματος.

Για ένα πιο γευστικό twist, δοκίμασε να προσθέσεις φέτες μήλου και να τις αφήσεις να βράσουν σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά.

Χρησιμοποίησε περίπου ένα φλιτζάνι νερό για ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα ή ένα ξυλάκι κανέλας.

Extra: Χυμός καρότου, ο θαυματουργός!

Αντί για carrot cake, πες ναι στον χυμό καρότου. Σύμφωνα με το βιβλίο «Healing Foods», τα καρότα βοηθούν στην πέψη, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους, περιέχουν πυρίτιο, που ωφελεί το δέρμα και τα νύχια και προάγουν την υγεία των ματιών λόγω της περιεκτικότητάς τους σε β-καροτίνη, λυκοπένιο και λουτεΐν». Τα καρότα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν το αίσθημα πληρότητας και σας αποτρέπουν από την υπερφαγία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό