30.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Ρουσόπουλος στο flash: «Στα αποδυτήρια ο Καραμανλής σήκωσε στον…αέρα από τη χαρά του τον Ρεχάγκελ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουν περάσει ήδη 20 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που η Ελλάδα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι «στρατιώτες» του Ότο Ρεχάγκελ «τρέλαναν» όλη την Ευρώπη και παρά το γεγονός πως κανείς δεν μπορούσε καν να το διανοηθεί, η εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε το ακατόρθωτο.

Αυτή η πραγματικά τρελή πορεία ξεκίνησε με τους Πορτογάλους στην πρεμιέρα των ομίλων και έμελλε να ολοκληρωθεί απέναντι στους Πορτογάλους… ξανά, αυτή τη φορά στο «Ντα Λουζ». Η ομάδα ενός νεαρού, τότε, Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε να εξιλεωθεί για την ήττα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του EURO μπροστά στον κόσμο της.

Ωστόσο, η Εθνική Ελλάδας είχε… άλλα σχέδια και η κούπα «βάφτηκε» στα γαλανόλευκα. Όσοι είχαν την τύχη να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο έζησαν κάτι μοναδικό, με έναν εξ αυτών να είναι φυσικά ο τότε Υπουργός Επικρατείας και νυν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Eurokinissi // Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην υποδοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Καλλιμάρμαρο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός μας μίλησε στο flash.gr για εκείνη την ανεπανάληπτη βραδιά της 4ης Ιουλίου στη Λισαβόνα και μας αποκάλυψε μία ιστορία από την συνάντηση του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, και του «θρυλικού» Ότο Ρεχάγκελ, στα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

«Όταν τελείωσε ο αγώνας και είχαμε κερδίσει, ζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τότε, Κώστα Καραμανλή, να κατέβουμε στα αποδυτήρια. Κι ήταν μία ομάδα μαζί, η Φάνη Πετραλιά, ο Υπουργός, είχε έρθει η Νατάσα η γυναίκα του και η σύζυγός μου, Μαρία Ζαχαρέα, αλλά οι Πορτογάλοι μας είπαν ότι μπορούν να κατέβουν μόνο ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό και κατεβήκαμε οι δυο μας.

Κατεβήκαμε εκεί στα αποδυτήρια στο υπόγειο και με το που μπαίνουμε στα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας ήταν όλοι οι παίκτες μέσα στην τρελή χαρά. Γλέντι και τραγούδια. Και βλέπει μπροστά του ο Καραμανλής τον Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Ρεχάγκελ, βεβαίως, αιφνιδιάζεται πολύ ευχάριστα που βλέπει τον Πρωθυπουργό μπροστά του και ο Καραμανλής αιφνιδίως τον παίρνει αγκαλιά. Όμως τον παίρνει αγκαλιά από την μέση και τον σηκώνει όρθιο και τον πήγαινε πάνω-κάτω, όπως κάνουμε με ένα παιδάκι ας πούμε πάνω στη χαρά μας (γέλια).

Εγώ τότε είχα ένα κινητό και το τράβηξα βίντεο, κάπου θα υπάρχει στο αρχείο μου. Ήταν ένα περιστατικό μεγάλης έντασης, μεγάλης χαράς, που δεν περίμενε ο προπονητής της ομάδας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μετά πήγαμε με τον Πρωθυπουργό και την παρέα μας σε μία ωραία ταβέρνα, φάγαμε, ήπιαμε και γλεντήσαμε, φορώντας τις μπλούζες που είχαν βγει με την ελληνική σημαία. Πετάγαμε στα ουράνια»!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό